GAÜN'de Hafize Pektaş'ın Kişisel Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

GAÜN'de Hafize Pektaş'ın Kişisel Resim Sergisi Açıldı

GAÜN\'de Hafize Pektaş\'ın Kişisel Resim Sergisi Açıldı

GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Hafize Pektaş'ın hazırlamış olduğu kişisel resim sergisi açılışı yapıldı.

19.02.2014 11:25  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hafize Pektaş'ın hazırlamış olduğu kişisel resim sergisi açılışı yapıldı.

İnsan, insanın sıkıntıları, yalnızlığının konu edildiği ve 33 eserin yer aldığı serginin açılış törenine; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, insanların sanata ayırdığı zaman ve paranın o kişinin kalitesini belirlediğini söyledi.

Kaymakam Aydın, "Kentlerin ticarete, sanayiye, üretime ihtiyaçları vardır ve bunlarla medeniyete doğru adım atarlar. Kent için üretim, ticaret, işyerleri önemli olduğu kadar sanata, estetiğe, spora, eğitime de kaynak ayrılması lazım. Standart bir bütündür. Ne kadar para kazanıyorsa, kazandığı paranın bir kısmını o estetiğe, sanata vermesi gerekir. O zaman kaliteli yaşam ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Gaziantep'in sanatsal faaliyetlerinin son yıllarda gittikçe arttığını söyleyen Aydın, Gaziantep'in ticarette marka olduğunu ve sanata da yavaş yavaş adım attığını ifade etti. Bu tür sanatsal faaliyetlere için Cenani Konağı'nı tahsis eden Gaziantep Üniversitesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Resimlerinde genellikle insan ve doğayı tercih ettiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Hafize Pektaş, "İnsan olmadan resim yapamıyorum. İnsanın yalnızlığını, iletişimlerini resimlerimin teması olarak seçtim. İnsanın yalnızlığının yanında doğanın hep bir umut olması, neşe vermesi, en sıkıldığı anında kışın ardından gelen bahar gibi çiçekleri de konularımın arasına koyuyorum. Hayatımız zenginleştikçe insan yalnızlaşıyor. Bunun farkına varılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Sergi 28 Şubat 2014 tarihine kadar Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde sanatseverler tarafından gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GAÜN'de Hafize Pektaş'ın Kişisel Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement