Gaün'den "Kalite" Atağı - Son Dakika
Yaşam

Gaün'den "Kalite" Atağı

Gaün\'den "Kalite" Atağı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), TSE Belgeli Üniversitesi olma yolundaki ilk sınavını başarıyla geçti.

04.02.2018 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), TSE Belgeli Üniversitesi olma yolundaki ilk sınavını başarıyla geçti.

Gaziantep Üniversitesi, TS EN ISO 9001: 2015Yönetim Sistemleri Kalite Belgesi almak için başlattığı çalışmalar doğrultusunda girdiği ilk denetimden başarıyla çıktı. Denetimin ilk ayağında GAÜNSPORİUM'un TSE'ye uyumunu inceleyen uzmanlar, 'TSE Standartlarına Uygun' olduğu yolunda olumlu görüş belirtti. Kararı değerlendiren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemize, TSE Kalite Belgesi de alacağız" dedi.

Türkiye'nin en büyük üniversite spor kompleksi

GAÜN Kalite Güvence Birimi Koordinatörlüğü tarafından başlatılan çalışmalar doğrultusunda ilk denetleme GAÜNSPORİUM'da gerçekleştirildi. TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Rıza Okumuş ve Konya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 4 kişilik uzman ekip, 2 gün süren detaylı incelemeleriyle ilgili kapanışı Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ün da katıldığı bir toplantıyla yaptı. TSE yetkilileri Okumuş ve Demirtaş, GAÜNSPORİUM'un kalite çalışmalarına başlamasından buyana kısa bir süre geçmesine rağmen, elde edilen memnuniyet rakamlarının son derece olumlu olduğunu ifade ederken, havuz başta olmak üzere tüm tesisteki hijyen, az sayıda personelle verilen kaliteli hizmetin önemine işaret etti. TSE yetkilileri, GAÜNSPORİUM'un Türkiye'nin en büyük ve geniş kapsamlı spor kompleksi olduğunu belirterek, "İzlenimlerimiz son derece olumlu. Bu nedenle de TSE Kalite Belgesi verilmesi için kurumumuzun Merkez Yürütme Kurulu'na olumlu görüş bildireceğiz. Muhtemelen de bu ay içerisinde belge verilebilir" diye belirtti.

Kalite güvence birimine kutlama

TSE Koordinatörleri Rıza Okumuş ve Hasan Demirtaş, GAÜN Kalite Güvence Birimi Koordinatörlüğü'nün birim kalite temsilciler uygulamasını da çok beğendiklerini ifade ederken, bunun üniversitenin TSE Kalite Belgesi almasına büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Avni Gökalp ve Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu, GAÜNSPORİUM İşletme Müdürü Adem Demirezer, GAÜN Kalite Güvence Birimi Koordinatörü Öğretim Elemanı Derya Özçalışkan ve aynı birimin Öğretim Elemanı Mehmet Başaran'ın da bulunduğu değerlendirme toplantısında, bu başarının elde edilmesindeki çabalarından herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Arkadaşlarım, büyük özveri göstererek bu sonucun alınmasını sağladı. Denetim ekibine objektif fotoğraf çekimi için teşekkür ederim. Önerileri doğrultusunda yapmamız gerekenleri en kısa sürede tamamlayacağız. Global olarak zaten büyük olumluluk var. Ama ufak tefek detayları da birlikte geliştireceğiz. Amacımız, örnek gösterilecek kurumlar oluşturmak. Orta ölçekli küçük kurumlar global bir şekilde TSE Belgesi alabilir. Ama 60 bin kişinin içinde olduğu dev bir oluşum için bu biraz daha zor" şeklinde konuştu.

Spor merkezi olarak Türkiye'de şuanda üniversite olarak yalnız ODTÜ'de TSE Kalite Belgesi'ne sahip spor merkezi bulunduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür,

"Spor merkezleri düzeyinde ikinci belgeyi alacak üniversite olmak için tüm hızımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ardından da hedefimiz üniversitemize TSE Kalite Belgesi almak. Bunu, parçalı bir şekilde, pilot uygulamalarla yapmayı planlıyoruz. Bazı insanlar çıkıp ta 'Devlet kurumu değil mi sonuçta, kalite kontrolden geçse ne olur, geçmese ne olur' diyebilir. Ama biz görev süremiz içerisinde gereken her şeyi yapacağız. Öyle kurumsal yapılar oluşturalım ki standardizasyonu olsun. Hatta mümkünse bu ulusal değil, uluslararası denetime de açık olsun. O zaman şeffaf, korkusuz oluyorsunuz. Sizin çalışan personelleriniz de işin ciddiyetinin farkına varıyor. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve kreşimiz için de TSE Belgesi alma çalışmalarımız sürüyor. Sırada Tıp, Diş Hekimliği fakültelerimiz var. Kısacası, Gaziantep Üniversitesi TSE Belgeli bir üniversite olabilmek için tüm bireyleriyle gereken her şeyi yapacak" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gaün'den 'Kalite' Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement