Gaün İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gaün İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekmez Açıklaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Bekmez, yeni hükümetin önceliği ekonomiye vermesi gerektiğini söyledi.

11.11.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Bekmez, yeni hükümetin önceliği ekonomiye vermesi gerektiğini söyledi.

Bekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerindeki başarısının, bir önceki seçimde yeterince vurgu yapamadığı ekonomik vaatleri son seçimde fazlasıyla gündeme getirmesinden kaynaklandığını belirtti.

Siyasi tutarlılık açısından, halkın sabırsızlıkla beklediği bu vaatlerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Bekmez, "Gerçekleştirilmeyen her vaat, halk nezdinde AK Parti'ye olan güveni sarsacaktır. Bu nedenle AK Parti'nin en öncelikli hamlesi ekonomi üzerine yapılacak ciddi odaklanmalar olmalıdır. Vaatler zorlu ama yerine getirilebilir niteliktedir. Yeter ki yeni hükümet önceliği ekonomiye versin" dedi.

Bu noktadan sonra kaynak tüketici değil, kaynak yaratıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğini dile getiren Bekmez, şunları kaydetti:

"Vergi gelirlerinin artırılması en başta akla gelen çözüm gibi gözükse de vergi oranlarının artırılmasıyla elde edilen kaynak artışı, halkın sağ cebinden alıp, sol cebine koymakla eşdeğer olacaktır. Dolayısıyla, büyüme ve ekonomik canlanma temelli yeni kaynaklar yaratma yoluna gidilmelidir. Büyüme ve ekonomik canlanma ise iki yolla yapılabilir. İç talebe dayalı büyüme ya da dış talebe dayalı büyüme. Sadece iç talebin canlandırılması ile elde edilecek büyüme rakamları sağlıklı büyümeyi ifade etmez, çünkü büyümenin kalitesi de önemlidir. Bundan dolayı, büyümenin aynı zamanda dış talebe de dayanması gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement