Gaün ile TBMM Arasında Sağlık İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Gaün ile TBMM Arasında Sağlık İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gaün ile TBMM Arasında Sağlık İşbirliği Protokolü İmzalandı

TBMM ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında sağlık alanında iş birliğini öngören protokol imzalandığı bildirildi.

01.05.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında sağlık alanında iş birliğini öngören protokol imzalandığı bildirildi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, TBMM'deki imza törenine, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Belgin Alaşehirli katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Uygulama Hastanesi'nin Gaziantep'in yanı sıra, bölgedeki illere ve komşu ülkelere donanımlı ve tecrübeli kadrosuyla sağlık hizmeti verdiğini belirtti.

Hastanede dahili ve cerrahi branşlarda hizmet verildiğini aktaran Coşkun, şöyle devam etti:

"Hastanemiz, laboratuvar alanında da en ileri teknolojiyi kullanmaktadır. 943 yatak, 39 ana bilim dalı, 536 doktor, 566 hemşire ve bin 321 sağlık çalışanı bulunan hastanemiz, organ naklinde de kendisini kanıtlamıştır. Hastanemizde milletvekili ve yakınlarına sağlanan özel muayene de dahil olmak üzere tüm imkanlardan yurttaşlarımızın tamamı yararlanmaktadır. Bölgede referans konumundaki hastanemizin, TBMM'ye de hizmet vermeye başlaması bizim için bir prestij hizmetidir."

Prof. Dr. Metin Kılınç da TBMM'de çeşitli dönemlerde hizmet etmiş milletvekilleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 10 bin 800 kişinin üniversite hastanelerinden yararlanmasına imkan sağlayan sağlık işbirliği anlaşmalarına, hastanelerinin de dahil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün ile TBMM Arasında Sağlık İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement