Gaydalı: "Barış İçin Hdp'de Yer Aldım" - Son Dakika
Güncel

Gaydalı: "Barış İçin Hdp'de Yer Aldım"

Gaydalı: "Barış İçin Hdp\'de Yer Aldım"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili adayları, Bitlis ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

02.05.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili adayları, Bitlis ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Bitlis Belediyesine ait Şerifbey tepesinde bir araya gelen HDP'li milletvekili adayları Mizgin Irgat, Mahmut Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay çeşitli açıklamalarda bulundu. Kardeşi Edip Safder Gaydalı'nın AK Parti'den aday olmasını değerlendiren Mahmut Celadet Gaydalı, "Kardeşim herhalde kendini aklamak için AK Parti'den aday oldu. Başka diyeceğim bir şey yok. Siyasette zikzak yaparak, belli bir istikamet olmadan gitmek etik değildir. Değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum " dedi.

HDP'li Gaydalı, tek amaçlarının bölgeye barış ve huzur getirmek olduğunu, bunun dışında herhangi bir vaatte bulunmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Biz seçimi kazanmak istiyoruz. Ne kadar oy alacağımız konusunda bir hedefimiz yok. Takdir halkın. HDP'den aday olmam, kendi felsefeme uygun bir parti olduğu içindir. Barışın tesisi için, bu partide yer aldım. Yörede en çok barışa ihtiyaç duyuluyor. Sorunlarımız dağ gibi. Bunların bilincindeyiz ama barış olmadan bunları çözemeyiz. Bitlis ve bölgesindeki barışa benim katkım, yaşamsal deneyimimdir. Dünyanın dörtte birini gezdim. Kariyerimde iyi yerlere geldim. Emekliyim. Yaşam tecrübelerimden katkıda bulunabilirim. Sevilen bir ailenin ferdi olduğum için herhalde bize de teveccüh gösterirler diye düşünüyorum. Biz, Bitlis halkına kalıcı barışı vaat ediyoruz. En mühim şey bu bence. Biz fabrikalar yapacağız, köprüler yapacağız, havaalanları yapacağız diye savsata yapacağımız yok. Bunları söyleyenler de hepsini havaya üflüyor. HDP'nin şu an yüzde 14-15 bandında olduğunu düşünüyoruz. Aklı selim Anadolu vatandaşı da bize meyledecektir."

HDP'nin birinci sıra kadın adayı Mizgin Irgat ise, son 50 yıl içinde Bitlis'i bir kadın milletvekilinin temsil etmediğini vurgulayarak, kadınların bölgede yaşadıkları sıkıntıları mecliste dile getireceklerini belirtti. Kadın olarak bu ülkede demokrasiyi savunduğunu belirten Irgat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun acısını yıllarca yaşadım. Bu süreçte sürgün de yaşadım. Cezaevi gördüm ve gözaltına alındım. Ben bu coğrafyanın tüm ihtiyaçlarını ve acılarını bilen ve tüm hukuksuzluğuna gerek avukatlık mesleğim ve kadın olmam dolayısıyla şahit oldum. Biz doğru teşhisle doğru tedaviyi yapacağımıza inanıyoruz. Bu dönemde paylaşmamızı gerektiren en önemli nokta son 50 yıldan bu yana ilk defa bir kadın milletvekilinin Bitlis'i temsil edecek olmasıdır. Bu seçim bizim için çok önemli bir seçimdir. Çok etkili bir seçim olacak. Bu seçim döneminde biz savaşa gitmiyoruz. Son derece sıcak, kapsamlı ve halkı kapsayan bir çalışma yürüteceğiz."

Milletvekili adayı Zeynel Omay da, en genç aday olduğunu, üniversite yıllarında yaşadıkları milliyetçiliğin ortadan kaldırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Toplantıya HDP'li belediye başkanları ve partililer katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaydalı: 'Barış İçin Hdp'de Yer Aldım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement