Gayrimenkul Sektörü Temsilcileri ATO'da Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Gayrimenkul Sektörü Temsilcileri ATO'da Buluştu

Gayrimenkul Sektörü Temsilcileri ATO\'da Buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hükümetin gayrimenkul alımlarında KDV'yi yüzde 18'den 8'e indirmesi ile emlak alım satımlarında harçları yüzde 4'ten 3'e indirmesinin emlak piyasasını hareketlendirdiğini söyledi.

11.01.2019 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hükümetin gayrimenkul alımlarında KDV'yi yüzde 18'den 8'e indirmesi ile emlak alım satımlarında harçları yüzde 4'ten 3'e indirmesinin emlak piyasasını hareketlendirdiğini söyledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, gayrimenkul sektörü temsilcileri ve Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu çatısı altına bulunan Türkiye'nin çeşitli yerlerinden emlak odaları başkanları ile ATO Congresium Hizmet Binası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Gayrimenkul sektörünün gündeminde yer alan konu ve sorunların ele alındığı toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, inşaat ve gayrimenkul sektörünün Ankara'da önemli bir ekonomik büyüklüğü oluşturduğunu belirterek, bu sektörlerle ilgili komitelerin de sektörel gelişmeleri yakından takip ederek çözüm önerileri ürettiğini söyledi. İnşaat sektörünün Gayri Safi Milli Hasıla içindeki payının yüzde 7-8 seviyesinde olduğunu belirten Baran, etkilediği sektörlerde payının yüzde 25-30 seviyesine çıktığını söyledi. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektörünün 5,3 oranında küçüldüğünü hatırlatan Baran, gayrimenkul alımlarında KDV ve harç indiriminin sektörde hareketlenme oluşturduğunu ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla verilerinin dördüncü çeyrekte de büyüme olarak açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

Taşınmaz ticaretinin ele alındığı toplantıda, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden satılmasına ilişkin bir düzenlemenin gündemde olduğu belirtilerek, düzenlemeden etkilenecek üyeler için yapılabilecek hazırlıklar üzerinde duruldu. Gayrimenkullerin gerçek değerinden satışına başlandığında halihazırda tapudaki değerlerin çok düşük ve gerçek değerle aradaki farkın çok büyük olacağına dikkat çekilen toplantıda, ilk satışların vergiden muaf tutulması gündeme geldi.

Satışların taşınmazın gerçek değeriyle gerçekleşmesi durumunda tapu harçlarının da çok yüksek tutara ulaşacağı ifade edilen toplantıda, bu durumda tapu harçlarında da indirim yapılmasının gerekli olacağı dile getirildi. Konut satışlarında 31 Mart tarihine kadar geçerli olan KDV ve harç indiriminin kalıcı hale getirilmesinin de ele alındığı toplantıda, gerçek bedelli konut satışlarında değer tespiti konusunda sorumlu emlak danışmanlarının yetkilendirilmesi de konuşuldu. Toplantıda ayrıca sorumlu emlak danışmanları için sorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi konusu ele alındı.

Toplantıya ATO Meclis Üyeleri Erdoğan Yıldırım, Hacı Ali Taylan ile çeşitli illerden gelen emlak odaları başkanları katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gayrimenkul Sektörü Temsilcileri ATO'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement