Gaz Kapsülüyle Yaralanan Gencin Babası: "Oğlum Eylemci Değil, Gezmeye Gelmişti" - Son Dakika
Güncel

Gaz Kapsülüyle Yaralanan Gencin Babası: "Oğlum Eylemci Değil, Gezmeye Gelmişti"

Gaz Kapsülüyle Yaralanan Gencin Babası: "Oğlum Eylemci Değil, Gezmeye Gelmişti"

Gezi Parkı olayları sırasında başına biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu yaralandığı iddia edilen lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul'un yoğun balkımda tedavisi sürüyor.

11.07.2013 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında başına biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu yaralandığı iddia edilen lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul'un yoğun balkımda tedavisi sürüyor. Olaya tepki gösteren baba Mehmet Tombul, oğlunun eylem için gelmediğini vurgulayarak, "Gezmeye geldi. O gün sadece Gezi Parkı'nın açılışı varmış" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı'nın açıldığı pazartesi günü çıkan olaylar sırasında, başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandığı iddia edilen lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul'un tedavisi sürüyor. Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Tombul, uyutuluyor. Oğlunun yaralandığını öğrenince İzmir'den İstanbul'a gelen baba Mehmet Tombul yaşanan olaya tepki gösterdi.

Oğlunun hala uyutulduğunu belirten baba Mehmet Tombul, "Çok yakından darbe aldığı için hasarı çok. O yüzden uyutuluyor. Süreç belli değil. Ne zamana kadar uyutacakları belli değil" dedi.

Mustafa Ali'nin tatil olduğu için arkadaşlarıyla İstanbul'a gezmeye geldiklerini anlatan Tombul, "Geçen hafta Kuşadası'ndaydı. Sonra arkadaşlarıyla gezmeye buraya geliyor. Yan sokaktan bir grubu polis kovalıyormuş. Onları görünce kovalamaya başlamış. Kaçarken bir bayan bunu tutuyor, yavaşlatıyor. Köşeyi dönerken çok yakın mesafeden direkt kafasına isabet ettiriyorlar. Buraya gezmeye geliyor. Bu ülke bizim değil mi gezemez miyiz?" şeklinde konuştu.

Tombul, yaşanan olaya tepki göstererek, "Ben bu devlete vergi veriyorum. Benden aldığın vergiyle, doktorun, polisin maaşını ödüyorsun. Gördüğüm anda kendimi paralı katil tutmuş gibi hissettim. Benden kesilen vergilerle parası ödenen polis gelip benim oğlumu vuruyor" dedi.

Olaydan sonra bir sivil polis memurunun hastaneye geldiğini anlatan baba Mehmet Tombul, "Sivil polisin bir tanesi içeriye girmeye kalktı. Yoğun bakıma ben ve annesi günde bir defa giriyoruz. 'Yanlışlıkla oldu' diye de bir şey söylemediler. Yanlışlıkla olmasına imkan yok. 3-5 metreden sıkılmış. O mesafede onun çocuk olduğunu anlarsınız. Şu anda gencecik bir çocuk, geleceği olan bir çocuk yoğun bakımda" dedi.

Tombul, oğlunun eylem için gelmediğini vurgulayarak, "Gezmeye geldi. O gün sadece Gezi Parkı'nın açılışı varmış" şeklinde konuştu. Olayla ilgili işlem başlatacaklarını vurgulayan baba Mehmet Tombul, "Gerekli işlemleri yapacağız. Saçma sapan bir şeyde dolayı benim canım yandı. Oğlumun canı daha da çok yandı. Ben bir baba olarak o anı yaşamak istiyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaz Kapsülüyle Yaralanan Gencin Babası: 'Oğlum Eylemci Değil, Gezmeye Gelmişti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement