Gazeteci Ali Haydar Yurtsever İçin Tgc Önünde Tören Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Ali Haydar Yurtsever İçin Tgc Önünde Tören Yapıldı

Gazeteci Ali Haydar Yurtsever İçin Tgc Önünde Tören Yapıldı

12 Kasım'da Viyana'da vefat eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Ali Haydar Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi.

14.11.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Kasım'da Viyana'da vefat eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Ali Haydar Yurtsever için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi.

Törene, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz, Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı ve TGC Önceki Başkan Vekillerinden Umur Talu, Altan Öymen, Derya Sazak, Zafer Arapkirli, Emre Aygen, Ünal Alpat eski bakanlardan Fikri Sağlar, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Taziyeleri eşi Nalan Yurtsever ve oğlu Ali Kerem Yurtsever kabul etti.

İNSAN ODAKLI GAZETECİYDİ

Törende konuşma yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, şunları söyledi:

"Üzüntümüz büyük. Ali Haydar Yurtsever'i uğurlamak için buraya gelen kalabalık ne kadar sevildiğini bir göstergesi. Ali Haydar, insancıl yapısıyla iyi bir gazeteciydi. Çok iyi ve güzel işler çıkardı. Bunun yanı sıra önce insan odaklı bir gazeteciydi. O, bugün yaşadığımız toplum için duruşuyla önemli ve örnek bir gazeteci. Meslek örgütümüz için büyük bir kayıp. Kendisini saygıyla, özlemle anıyorum. Işıklar içinde yatsın."

Altan Öymen, de "Türk gazeteciliğinin gurur duyulacak simalarından biriydi. Çok iyi bir muhabirdi. Ben onunla bazı yerlerde beraber çalıştım. Dünyada birçok yerinde savaş muhabirliği dahil en zor görevleri yaptı. Basın camiası için büyük bir kayıp. Ama anısı sonsuza kadar devam edecek" diye konuştu.

Eşi Nalan Yurtsever ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:   "Çok üzgünüm. O Benim uzun yıllar yaşamımda yer alan değerli bir insandı. Saygı duyduğum bir insandı, çocuklarımın babasıydı. Gidişi çok erken oldu. Biz beraber olduk, kaybettik birbirimizi, sonra tekrar beraber olduk. Hayatımıza girdik, çıktık. Bunun için ben çok duygusalım ve kabullenmekte zorlanıyorum. Son ana kadar beraberdik. Güzel şeyleri yaşadık. Işıklar içinde yatsın."

Oğlu Ali Kerem Yurtsever de, "Babam her şeyi başardı. Hayatını en güzel şekilde yaşadı. Herkes onu sevdi. Gazetecilikte her şeyi yaptı. Babamın titizliğini örnek alırdım. Özleyeceğiz babamı. Viyana'da aldığı tedavi çok iyiydi, aramızdan ağrısız ayrıldı" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Ali Haydar Yurtsever İçin Tgc Önünde Tören Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
    16:42 Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.


Advertisement