Gazeteci Çölaşan'ın, Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Çölaşan'ın, Erdoğan'a Hakaret Davası

Gazeteci Emin Çölaşan'ın, 12 Mayıs'ta Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

13.10.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Emin Çölaşan'ın, 12 Mayıs'ta Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Çölaşan, avukatları İsmail Yılmaz ve Mehmet Serhan Özdemir ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın katıldı.

Çölaşan, savunmasında "hakaret" suçlamasını kabul etmediğini ifade ederek, "39 yıllık gazeteciyim ve yazdığım yazıların doğurduğu sonuçları bilebilecek tecrübe ve yetkinliğe sahibim" dedi.

Dava konusu yazıyı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümü üzerine yazdığını belirten Çölaşan, "Yazıda, elinde yeterli erk bulunmasına karşın, bunu kötüye kullanmadıkları, daha doğrusu kendi menfaatlerine kötüye kullanmadıklarına" değindiğini anlattı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin hiçbir yerde geçmediğini ve ima edilmediğini bildiren Çölaşan, hakkında neden dava açıldığını merak ettiğini söyledi.

Çölaşan'ın avukatlarından Özdemir, yazının düşünce açıklaması kapsamında olduğunu ve suç teşkil etmediğini savundu.

Özdemir, gazetenin ana basım merkezinin Küçükçekmece'de olduğunu, ancak Ankara'da da basıldığını ifade etti.

Diğer sanık avukatı Yılmaz ise gazetenin Ankara'da da basılması dolayısıyla kentteki mahkemelerin de davaya bakmaya yetkisi bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın avukatı Aydın ise Çölaşan ve avukatlarının savunmalarına katılmadıklarını, yazıda müvekkilinin kastedildiğinin açık olduğunu ve kişilik haklarına saldırı bulunduğunu kaydetti.

"Sadece Cumhurbaşkanı'na hakaret için çıkartılan gazeteler ya da yapılan yayınlar bulunmaktadır. Bu da kişi haklarına saldırı teşkil etmektedir ki müvekkil kendisine ait bu hakları koruma amacıyla şikayetçi olmuştur ve bu davalar açılmaktadır. Yazarlarımız hukuksal sınırlar içinde kalarak yazı yazar ve düşüncelerini açıklarlarsa bu davalar da açılmayacaktır. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullanan Aydın, müvekkili adına davaya katılma talebinde bulundu.

Erdoğan adına yapılan davaya katılma talebini kabul eden Hakim Mustafa Aydın, yetkisizlik kararıyla, dava dosyasının yargılama için Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdığını açıkladı.

Karara karşı, Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz hakkı bulunuyor.

İddianamede, Çölaşan'ın, 12 Mayıs 2015'te Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazısı nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Çölaşan'ın, Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement