Gazeteci Kırıkkanat'a "Köşe Yazısında Hakaret" İddiasıyla Açılan Dava - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Kırıkkanat'a "Köşe Yazısında Hakaret" İddiasıyla Açılan Dava

İclal mine Kırıkkanat, yazarı olduğu gazetedeki köşesinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla, Oktar'ın şikayeti üzerine açılan davada hakim karşısına çıktı.

25.03.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İclal mine Kırıkkanat, yazarı olduğu gazetedeki köşesinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla, Oktar'ın şikayeti üzerine açılan davada hakim karşısına çıktı. Yazar 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında suçlamayı kabul etmedi ve "Ben bu ülkede 28 yıldan beri yaptığım dürüst, ilkeli ve tavizsiz gazetecilikle övünüyorum. Bugün burada yüce mahkemenizden yepyeni bir sayfa açmanızı, hukuku yıldırma aracı olarak kullananlara 'yeter' demenizi, gazeteciyi susturmaya çalışanlara karşı korumanızı, adaleti bekliyorum" diye konuştu.

TGC BAŞKANI'NDAN DESTEK

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık gazeteci İclal Mine Kırıkkanat hazır bulundu. Tarafları avukatları temsil etti. Duruşmayı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı avukat Başar Yaltı da izledi.

"ADALETİ BEKLİYORUM"

Duruşmada savunmasını yapan İclal Mine Kırıkkanat, suçlamaları kabul etmediğini, 1986 yılından beri ifade özgürlüğü için savaştığını belirtti. Adnan Oktar'ın müştekisi olduğu davanın sanığı olmanın kendisine çok ağır geldiğini söyleyen Kırıkkanat, "Ben bu ülkede 28 yıldan beri yaptığım dürüst, ilkeli ve tavizsiz gazetecilikle övünüyorum. Yüce mahkemenize güvenim tam. Bugün burada yüce mahkemenizden yepyeni bir sayfa açmanızı, hukuku yıldırma aracı olarak kullananlara 'yeter' demenizi, gazeteciyi susturmaya çalışanlara karşı korumanızı, adaleti bekliyorum" dedi. Adnan Oktar'ın avukatı Gülcan Karakaş ise sanık savunmasına karşı yazılı savunma yapmak için süre istedi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında hazırlanan iddianameye göre, Cumhuriyet Gazetesi yazarı İclal Mine Kırıkkanat köşe yazarı olduğu gazetenin 24 Temmuz 2013 tarihli nüshasında Adnan Oktar hakkında "inanç sömüren din simsarı", "rakiplerini, muhaliflerini pasifize etmeye çalışan video sanayicisi", "Sünni Müslümanlıktan geçinen bu din simsarı", "Adnan hocanın Mesihliğe soyunması", "Silikonlu hurileriyle kurduğu yeryüzü cenneti" gibi cümleler kurduğu ifade edildi. Oktar'a eleştiri sınırlarını aşmak suretiyle küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerle hakaret ettiği belirtilen iddianamede Kırıkkanat hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Kırıkkanat'a 'Köşe Yazısında Hakaret' İddiasıyla Açılan Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement