"Gazeteci Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü" - Son Dakika
Güncel

"Gazeteci Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü"

Milliyet gazetesi tarafından gazeteci Örsan Öymen anısına konulan Yılın İnceleme Ödülü'nün bu yılki sahibi, Sezer Ayan oldu

20.04.2011 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet gazetesi tarafından gazeteci Örsan Öymen anısına konulan Yılın İnceleme Ödülü'nün bu yılki sahibi, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezer Ayan oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 20'incisi bu yıl verilen ödülün, Türkiye'nin önemli sorunlarının başında gelen "Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar" konusuna ayrıldı.

Ayan, ödüle, 2010 yılının şubat ayında çıkardığı, "AİLE ve ŞİDDET - Aile İçinde Çocuğa Yönelik Şiddet" isimli kitabıyla başvurdu. Seçiciler Kurulu, söz konusu eseri, "Konuyu psiko-sosyal, tarihsel ve hukuksal açıdan incelemesi, kapsamlı bir çalışma olması ve ödül için belirtilen koşulları yerine getirmesi" gerekçesiyle ödüle değer gördü.

Seçici Kurul'da, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Fatma Başar, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Bekman, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, UNICEF Çocuk Koruma Programı Sorumlusu Ceyda Dedeoğlu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun eski Genel Müdürü Dr. Bülent İlik, Radikal gazetesi yazarı Altan Öymen, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Ayşen Özyeğin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Çocuğu İstismardan Koruma ve Rehabilitasyonu Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat ve İstanbul Çocuk Mahkemeleri emekli Yargıcı Umran Sölez Tan yer aldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gazeteci Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement