Gazeteci Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Oksal, Aracına Konulan Bombalı Saldırı Sonucu Öldürülen Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu Saygı ve Şükranla Andıklarını Bildirdi

22.01.2011 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Oksal, aracına konulan bombalı saldırı sonucu öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu saygı ve şükranla andıklarını bildirdi.

Oksal, yayımladığı mesajında, Uğur Mumcu'nun sadece bir gazeteci olmadığını, aynı zamanda da bir hukukçu, aydın ve kendisini ülkesine adamış namuslu bir halk evladını olduğunu belirtti.

Cinayet ile ilgili olarak perde arkasındaki isimlerin hakim karşısına çıkarılması gerektiğini ifade eden Oksal, şunları kaydetti:

'Uğur Mumcuyu 24 Ocakta, Muammer Aksoy'u 31 Ocakta, Abdi İpekçi'yi ise 1 Şubatta kaybettik. Toplumun fikir kalelerini zapt etmeye çalışanların, ülkeye kastı olanların bu alçak saldırılarını hüzünle, öfkeyle ve çaresizce seyrettik. Kalemiyle, kağıdıyla, sözüyle ve aklıyla çarpışan aydınlarımızı birer birer bu gözü dönmüş hain katillere kurban verdik.

Türkiye, faili meçhul cinayetlerin kanıyla daha fazla kirletilmemelidir. Bu cinayetlerin gölgesinden, sırtımıza yüklediği sorumluluktan, vicdanlarımızdaki ağırlığından kurtulmak için, faillerden hesap sorulması mecburidir. Ama ne yazık ki, mağdurları susturmak için iktidarın pençeleşen elleri, bu cinayetlerin ardındakilerin yakasına yapışmıyor.'

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement