Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı, Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, Ölümünün 10. Yılında Türk Edebiyatı Vakfının (Tedev) Düzenlediği Törenle Mezarı Başında Anıldı.

08.02.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, ölümünün 10. yılında Türk Edebiyatı Vakfının (TEDEV) düzenlediği törenle mezarı başında anıldı.

Kabaklı'nın Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, kurucusu olduğu TEDEV Başkanı ve yeğeni Servet Kabaklı, kardeşi Ömer Kabaklı, yeğenleri Serhat Kabaklı ile torunları Serdar, Ömer ve Burak Kabaklı, Ümraniye Belediyesi Aliya İzzetbegoviç Kültür Merkezi'nden çocuklar ile çok sayıda seveni katıldı.

Anma töreninde konuşan Vakıf Başkanı Servet Kabaklı, Ahmet Kabaklı'nın yazın hayatı boyunca 20 binin üzerinde makale, binlerce söyleşi ve konferansta konuşma yaptığını hatırlatarak, "Ömrü boyunca hak ve doğru bildiğini söyledi" dedi.

Bir neslin yetişmesinde Kabaklı'nın büyük emeği olduğunun altını çizen Servet Kabaklı, "Harputlu yetim Ahmet, genç nesile her manada örnek oldu. Bu millet ise borcunu, onu 'Şeyhülmuharririn' mertebesine oturtarak ödemiştir" şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların ardından törene katılanlar, Piyer Loti Kahvesi'nde bir süre sohbet etti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement