Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı'nın Ölümünün 10. Yılı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı'nın Ölümünün 10. Yılı

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, Ölümünün 10. Yılında, Türk Edebiyatı Vakfınca (Tedev) Düzenlenen "Alperen'e Vefa" Toplantısında Anıldı.

09.02.2011 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, ölümünün 10. yılında, Türk Edebiyatı Vakfınca (TEDEV) düzenlenen "Alperen'e Vefa" toplantısında anıldı.

Vakfın Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu'ndaki sohbetin açılış konuşmasını yapan TEDEV Başkanı Servet Kabaklı, vakıf binasındaki restorasyonun ardından yaptıkları ilk toplantıda Ahmet Kabaklı'yı anmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

TEDEV'in Ahmet Kabaklı'nın istediği görünüme kavuşturulduğunu belirten Kabaklı, bina restorasyonunun bir an önce tamamlanması için emek harcayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili'ye teşekkür etti.

Toplantının moderatörü Doç. Dr. Erol Ülgen de Ahmet Kabaklı'yı ortaokul öğrencisiyken gazete yazılarından tanıdığını söyledi.

Kabaklı'yla İstanbul Üniversitesine öğrenci olarak geldiğinde tanıştıklarını belirten Ülgen, aralarındaki bağın yaptıkları yolculuklar ve "çarşamba sohbetleriyle" pekiştiğini kaydetti.

Ülgen, Türkiye'deki üniversitelerde okuyan birkaç kişinin Ahmet Kabaklı'yla ilgili yüksek lisans ve doktora tezi hazırladığını öğrendiklerini belirterek, bu kişilerin henüz kendisiyle iletişim kurmamalarından duyduğu şaşkınlığı dile getirdi.

Toplantıda konuşan yazar İsa Kocakaplan da sohbeti dinlemeye gelen gençlerin sayısındaki artışa dikkati çekerek, Kabaklı'nın mezarında rahat uyuduğunu düşündüğünü söyledi.

Kocakaplan, Ahmet Kabaklı milliyetçiliğinin Türk-İslam sentezine dayandığını belirterek, "Rahmetli hocamız ölene kadar İslam dünyasının Batı karşısında bir güç olabilmesinin davasındaydı" dedi.

Türk Edebiyatı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Belkıs İbrahimhakkıoğlu, yazar Ayla Ağabegüm ve Ahmet Kabaklı'nın yeğeni Serhat Kabaklı, Ahmet Kabaklı'yla ilgili anılarını anlattı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-Yazar Ahmet Kabaklı'nın Ölümünün 10. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement