Gazeteci-yazar Öztürk Yeni Medya Düzenini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-yazar Öztürk Yeni Medya Düzenini Anlattı

Gazeteci-yazar Öztürk Yeni Medya Düzenini Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde teravih namazı sonrası düzenlediği “Ramazan İkliminde Müzakereler” adlı kültür ve sanat programında Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk ‘İslam Dünyası ve Yeni Medya Düzeni’ni anlattı.

20.06.2016 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Yakutiye Medresesi'nde teravih namazı sonrası düzenlediği "Ramazan İkliminde Müzakereler" adlı kültür ve sanat programında Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk 'İslam Dünyası ve Yeni Medya Düzeni'ni anlattı. Konuşmasına Alvarlı Efe Hazretleri Külliyesi'ni anlatarak başlayan Gazeteci-Yazar Öztürk, "Bir süredir Alvar'da bulunan Efe Hazretleri Külliyesi'nde çalışmalar yapıyoruz. Bu vakfın ve derneğin iletişim ve organizasyon çalışmalarında yardımcı olmaya çalışıyorum. Alvar'da çok büyük bir külliye açıldı. Akademisyenler, işadamları ve medya mensupları burada iftarda ağırlandı. Erzurum'a yakışır, Erzurum'un kadim medeniyetine, geleneğine uygun bir külliye inşa edildi. Alvar'da bulunan Efe Hazretlerinin maneviyatına uygun bir şekilde de dizayn edildi. Buranın manevi havasını, ilim havasını, kültür havasını bütün şehre yaymasını arzu ediyoruz. Sayın değerli hocamız Hattat Hüseyin Kutlu bu projenin bizzat içerisinde bulunuyor, yönetiyor. Üniversitelerimizin, Efe Hazretlerinin edebiyatına, musikisine, şiirlerine ve ilmine akademik açıdan yaklaşmasını arzu ediyoruz. Akademik çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz. Aynı zamanda mimari açıdan son derece estetik, son derece güzel bir yapı. O açıdan da mimarlarımızın, sanatçılarımızın buraya gelmesini ve çalışmalar yapmasını arzu ederiz. Alvarlı Efe Hazretlerinin çalışmalarının sadece Erzurum ile sınırlı kalmasını değil, bütün bölgeye, Türkiye'ye ve daha sonra da uluslararası sanat, edebiyat, ilim dünyasına yaygınlaşmasını ümit ediyoruz. Çünkü Efe Hazretlerinin mirasının, eserlerinin hak ettiği yerde olmadığı kanaatindeyiz. Bu çalışmalarda Büyükşehir Belediyemizin görüşlerinin çok büyük katkıları oldu. Hem tanıtım çalışmalarında hem de organizasyonda büyük katkıları var. Onlara da buradan bir kez daha teşekkür etmek isteriz. Efe Hazretleri Vakfı'nın kültür-sanat çalışmalarını yürüten bir de derneği var."

"İSLAM DÜNYASI'NIN SESİNİ DÜNYAYA DUYURMAYA ÇALIŞTIK"

Gazeteci-Yazar Öztürk, Anadolu Ajansı Genel Müdürüyken İslam dünyasının sesini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını kaydetti. Öztürk, şöyle devam etti: "İslam dünyasına yönelik bir medya çalışması yaptık. Daha önceki görevim Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüydü. Anadolu Ajansı'nı biz İslam Dünyası'nın hemen hemen bütün bölgelerinde ofisler açarak, birimler açarak, yerler açarak İslam Dünyası'nın sesini dünyaya duyurmaya çalıştık. 2011 yılında şimdiki Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey, beni çağırdı ve Anadolu Ajansı'nın dünyada ses getirecek bir ajans olmasını istediğini söyledi ve bu göreve gelmemi arzu ettiler. Anadolu Ajansı 1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunda aslında, Anadolu'nun sesini tüm dünyaya duyurmak için kurulmuş ve ilk bültenlerinde Fransızca, İngilizce, Osmanlıca haberler vermişti. Düşüne biliyor musunuz, 1920 yılında Fransızca yayın yapan, İngilizce yayın yapan bir ajansımız vardı. Gerçekten de kurtuluş savaşını dünyaya duyurmak için çok çaba sarf etmiş ve bu bültenlerle özellikle Anadolu'ya ve yabancı dünyaya bu çalışmalarımızı duyurmuştu. Ama daha sonra bu yayınların hepsi kapanmış ve sadece Türkçe yayın yapan Türkiye'nin sesini yine Türkiye'ye duyuran ajans konumuna gelmişti."

"İSLAM COĞRAFYASININ HARİTASINI ÇIKARDIK"

Öztürk, göreve geldiğinde İslam dünyasının haritasını çıkardığını bildirdi. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz göreve geldiğimizde durumu masaya yatırdık ve İslam Dünyası'nın haritasını çıkardık önümüze. Şöyle bir soru sorduk ve hepimiz irkildik bu sorudan. Bizim ülkemizin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanı ya da Genelkurmay Başkanı mesela Mısır'la ilgili demeçler veriyor, Mısır halkına mesajlar veriyor. 'Ey Mısır halkı siz diktatörlere boyun eğmeyin' ya da 'Siz seçilmiş Cumhurbaşkanınıza sahip çıkın' diye demeç veriyor. Çünkü Türkiye bölgesel bir güç haline gelmişti. Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın konuşmasını Arap medyasının alıp kullanması gerekiyor. Peki, kim çeviriyor bunu? Arapça'ya birinin çevirmesi lazım. Ajansta biz çevirmiyoruz, TRT'ye sorduk onlar da çevirmiyor, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü de çevirmiyor, Başbakanlık da çevirmiyor. Peki kim çeviriyor? Mısır gazetelerinde Cumhurbaşkanının demeçleri yayınlanıyor. Türkiye'de hiçbir kurum kendi Başbakanının ve Cumhurbaşkanının demecini çevirip bu bölgeye yayınlayamıyor. Mısır'a, 'Bizim Cumhurbaşkanımızın demecini siz mi çeviriyorsunuz' diye sorduk. Onlar da çevirmiyor. Başka ülkelerin ajansları, İngiltere'nin, Fransa'nın, Amerika'nın ajansları bu haberleri çevirip Mısır'a iletiyor. 'Türkiye'nin Başbakanı sizin için böyle diyor' diyor. Diyelim ki yanlış yapmadı, eksik yapmadı. Geciktirirse önemli bültenlerde, gazetelerde yayınlanmaya bilir, haberin etkisi kaçabilir. Bu kadar vahim bir durumdaydık. Yani 2011 yılı… Bizim Ortadoğu'da en önemli rakiplerimiz İngiltere ve Fransa'dır. 1969 yılında Arapça servisini kurmuşlar. Düşünebiliyor musunuz aramızda 45 yıl fark vardı. Biz 2012'de kurduk." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci-yazar Öztürk Yeni Medya Düzenini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement