Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Devrek ve Alaplı'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Devrek ve Alaplı'da Anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 19.yılında Devrek ve Alaplı ilçelerinde anıldı.

24.01.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 19. yılında Devrek ve Alaplı ilçelerinde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şubesi tarafından düzenlenen anma töreninde, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

ADD Devrek Şube Başkanı Murat Altınok, burada yaptığı açıklamada, 14 Ocak-31 Ocak tarihlerinin 1993'den itibaren "Adalet ve Demokrasi Haftası" olarak kutlandığını söyledi.

Her yıl Türk aydınlarının katledilişlerinin hesabını sormak üzere bir araya geldiklerini anlatan Altınok, şöyle konuştu:

"Uğur Mumcu, yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış, tam bağımsız bir Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan yeri doldurulmaz yurtsever bir gazeteci olarak tarihe mal olmuştur. Kamuoyu olarak bizlerin demokrasi şehitlerimize bir borcu vardır. Bunun temel dayanağı ise onları unutmamak ve unutturmamaktır. Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Turan Dursun'u, Çetin Emeç'i, Eşref Bitlis'i, Necip Hablemitoğlu'nu, Abdi İpekçi'yi ve tüm aydınlarımızı Adalet ve Demokrasi Haftası'nda saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz."

-Alaplı-

Alaplı ilçesinde bazı sivil toplum örgütlerince gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına tören düzenlendi. Merkez Cami önünde toplanan yaklaşık grup, daha sonra Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, burada yaptığı konuşmada, araştırmacı gazeteciliğin çağdaş ve laik düşüncenin Atatürkçülüğün sembol isimlerinden Uğur Mumcu'yu, katledişinin 19. yılında saygıyla andıklarını söyledi.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Devrek ve Alaplı'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement