Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı aydınların korunamadığını iddia etti.

23.01.2012 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı aydınların korunamadığını iddia etti.

Köktürk, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin 19. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu gibi aydınların yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Her cinayet sonrası Türk halkının cenaze törenlerinde terörü şiddetle lanetlediğini, laik ve demokratik Cumhuriyetin yanında olduğunu gösterdiğini anlatan Köktür, şunları kaydetti:

"Ancak ülkeyi yönetenler yaşanan bu acı olaylara, toplumda yükselen tepkiye yeterince kulak vermediler ve gerekli önlemleri almadılar. Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı aydınlarımız korunamadı. Bu seri cinayetler günümüze kadar sürdü geldi. Bu alçakça cinayetlerin işlendiği karanlık süreç, günümüzde başkalaşarak tam bağımsızlıkçı aydınlarımıza karşı daha farklı bir şekilde sürüyor sürdürülüyor. Bu duygu ve düşüncelerimle başta rahmetli Uğur Mumcu olmak üzere demokrasi, adalet, özgürlük yolunda aramızdan koparılan tüm aydınlarımızı, değerlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz."

CHP Devrek ilçe Başkanı Şeref Aydınlı, 19 yıl önce karanlık güçler tarafından alçakça katledilen Cumhuriyet devrimleri ve aydınlık değerlerimizin yiğit kalemi araştırmacı, gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu özlemle andıklarını ifade etti.

Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Hüsnü Yusuf Öztürk de, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun doğruları savunduğunu, birilerinin hoşuna gitmeyen yazılar yazdığını ve çıkarlarına çomak soktuğu için öldürüldüğünü iddia etti.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement