Duayen Gazeteci Doğan Yurdakul'un Cenazesine Soner Yalçın'ın Bakışı Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Duayen Gazeteci Doğan Yurdakul'un Cenazesine Soner Yalçın'ın Bakışı Damga Vurdu

Duayen Gazeteci Doğan Yurdakul\'un Cenazesine Soner Yalçın\'ın Bakışı Damga Vurdu

Muğla'nın Datça ilçesinde, hayatını kaybeden 71 yaşındaki gazeteci-yazar Doğan Yurdakul, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Soner Yalçın'ın 30 yıllık dostuna bakışı damga vurdu.

06.09.2017 14:37  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde, bayram tatilini geçirdiği evinde yaşamını yitiren 71 yaşındaki gazeteci-yazar Doğan Yurdakul için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

3 GÜN ÖNCE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Datça'daki evinde 3 gün önce ölü olarak bulunan gazeteci-yazar Yurdakul'un cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından karayoluyla Ankara'ya getirildi. Bayındır Hastanesi morguna konulan cenaze, bugün öğle namazı öncesi Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi.

CENAZEYE KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU DA KATILDI

Cenazeye aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soner Yalçın, Nihat Genç, Müyesser Yıldız, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Oğuz Oyan, İlhan Taşcı, Şenal Sarıhan, İlhan Cihaner, Muteber Cihaner, Hikmet Çiçek, Erdem Gül, Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği yöneticileri, Utku Çakırözer, Haluk Hepkon, Gökhan Atılgan, Ahmet Müfit, Hamdi Yaver Aktan, Nusret Senem, Ahmet Yıldız, Can Erenoğlu, Aylin Nazlıaka, Yılmaz Ateş, Nurzen Amuran, Yalçın Küçük, Tevfik Kızgınkaya, Tülin Daloğlu, Faruk Bildirici, Merdan Yanardağ, Hikmet Çetin, Zeynep Gürcanlı'nın da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.


(Soner Yalçın, 30 yıllık arkadaşı Doğan Yurdakul'a son kez böyle baktı.)

DOĞAN YURDAKUL KİMDİR?

Doğan Yurdakul 1946'da Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne, Vincennes ve Cenevre üniversitelerinde lisansüstü öğrenim gördü. Yenigün, Ulus, Vatan, Aydınlık, Evrensel, Siyah-Beyaz, Günaydın gazeteleri ile Kim, Yön ve Devrim dergilerinde çalıştı. 32. Gün adlı televizyon programının Ankara temsilciliğini yürüttü. 35 yılın ardından emekli oldu. 1998'den bu yana yaşamını çevirmenlik yaparak ve kitap yazarak sürdürdü.

Odatv davası kapsamında evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Yurdakul, bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmiş ve dava sonunda beraat etmişti.

Yurdakul'un yayımlanan eserleri:

-Abi/ Kabadayılar, Mafya ve Derin Devlet

-Reis/ Gladio'nun Türk Tetikçisi

-Bay Pipo/ Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı: Hiram Abas

-Adalet Savaşçısı/ Menderes'in Avukatı Burhan Apaydın'ın Anıları

-Manşeti Yıkın!

-Daha Bilmediğiniz Neler Var!/ Odatv Davası'nda Yargılanan Yazılar

-Sırların Kavşağında

-Güncel Fransızca Türkçe Büyük Sözlük

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duayen Gazeteci Doğan Yurdakul'un Cenazesine Soner Yalçın'ın Bakışı Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement