Gazeteciler Acil Komşum Eğitiminde - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Acil Komşum Eğitiminde

Gazeteciler Acil Komşum Eğitiminde

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Herkes İçin Acil Sağlık Derneği iş birliğinde, İzmirli gazeteciler için düzenlenen Acil Komşum Eğitimi, İGC Karataş Lokali'nde gerçekleştirildi.

16.11.2018 12:01  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcılara, acil durumlarda ilk yardım yapabilme yeteneği kazandırmayı hedefleyen eğitime 25 gazeteci katıldı.

HİASD Başkanı Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu ve gönüllü sağlık personelinden oluşan ekibi tarafından verilen eğitime katılanlar, Daktilo, Ana Haber, Makale ve Mürekkep adlı gruplara ayrılarak, kanama, travma, kırık, yaşama döndürme, boğulma ilk yardım istasyonlarında uygulamalı eğitim aldılar. Deprem anında yapılması gerekenler, yaşam üçgeni ve deprem çantası konusunda da bilgilendirilen katılımcılara eğitim sonunda sertifika verildi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, üyelerin eğitime gösterdikleri ilgiden mutlu olduklarını belirterek, "İlk yardım konusunda toplumun bütün kesimlerinin bilinçli olması çok önemli. Eğitimlerin çok sayıda kişiye ulaşması gerekli. Daha fazla üyemizin bu eğitimden yararlanmasını istiyoruz. Acil Komşum Eğitimi'nin ikincisini de gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu da Acil Komşum eğitiminin temel özelliğinin ülkemizdeki en önemli acil durumları ve doğru ilk yardım hareketlerini öğretmek olduğunu vurgulayarak, "Eğitimimize katıldınız, sertifikanızı aldınız. Acil bir durum ile karşılaştığınızda burada öğrendiğiniz ilk yardım bilgilerini kullanmaktan asla çekinmeyin. Hayat kurtaracaksınız ve bu çok değerli" dedi.

ACİL KOMŞUM EĞİTİMİ'NE ŞU İSİMLER KATILDI:

İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Kazım Erkmen, Elvan Feyzioğlu, Türey Köse, Tülay Cengiz, Mümin Sertbaşı, Nuri Bilim, Ömer Gasgar, Ahmet Dilekçi, Esra Kapar, Sevilcan Günay, Handan Yağmur, Berna Sever, Kader Ergin, İbrahim Halil Vural, Sinem Akın Ergi, Muammer Adnan Yıldırım, Ömer Arslan, Özge Yıldırım, Serap Varol, Server Varol, Volkan Çimen.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazeteciler Acil Komşum Eğitiminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.


Advertisement