Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Konsolosluk Önünde Toplandı - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Konsolosluk Önünde Toplandı

Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Konsolosluk Önünde Toplandı

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 135 gündür Suriye'de esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

01.01.2013 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye konsolosluğu önünde toplanan bir grup gazeteci, 135 gündür Suriye'de esir tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 135 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, ve Suriye'de 90 gün tutuklu kalan ve daha sonra serbest bırakılan Cüneyt Ünal ile gazeteciler katıldı. "Suriye Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde, Bashar Kadumi'nin posterleri ile pankart şeklinde hazırlanmış 'Basın Kartı' taşındı.

Eylemde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arzu Kadumi, "35 gündür hiçbir şekilde bilgi sahibi olamadığınız bir eşiniz varsa ve hayatta olup olmadığını bile bilmiyorsanız; ne söyleyebilirsiniz ki. O yüzden söylemek istediğim ve bilmek istediğim tek bir şey var, Suriye'den öğrenmek istediğim bir tek şey var; eşim hayatta mı değil mi? Onu öğrenmek ve bilmek istiyorum artık" dedi.

Basında yeralan haberlere değinen Kadumi, "Biz yakın zamana kadar, yani 135 gündür bu tür haberleri gördük, yaşadık. Daha önce Cüneyt yokken de Nuran'a; Cüneyt ile konuştuğunu, görüştüğünü ve iyi olduğunu iyi iddia eden bir kişi ile telefon görüşmesi yapılmıştı. Eşimle ilgili de çeşitli spekülasyonlara neden olan haberler çıkmıştı. İki gün önce yayınlanan haber bizi açıkçası ümitlendirdi ama biz halen buna temkinliyiz. Bunun yalan olma ihtimali de olabilir. Şuan araştırılıyor. Yani Ben ümitle, endişe içerisinde bu haberin doğru çıkmasını bekliyorum" diye konuştu.

Gazeteci Cüneyt Ünal ise, "135 gün oldu Başar arkadaşımızın Suriye'de haber alınamayışından bu yana. Yarın Arzu Hanım ile birlikte Ankara'ya gidip Sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceğiz ve görüşeceğiz. Kendilerine son durumu aktaracağım. Eşiyle paylaştığım bilgileri kendisine de aktaracağım" dedi.

Gazetecilerin yaptığı eylem, Bashar Kadumi'nin posterlerinin Suriye konsolosluğu önüne bırakılmasıyla sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler, Bashar Kadumi İçin Konsolosluk Önünde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement