Gazeteciler Hipnoz Oldu - Son Dakika
Yerel

Gazeteciler Hipnoz Oldu

Gazeteciler Hipnoz Oldu

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti, şehirde faaliyet gösteren gazetecilere moral ve motivasyon amacıyla yasal doping semineri verdi.

22.11.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti, şehirde faaliyet gösteren gazetecilere moral ve motivasyon amacıyla yasal doping semineri verdi. Seminerde Ünlü Yaşam Koçu Kadir Demirbüken, katılımcılara hipnoz tedavisi uyguladı. Tedavi esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonun'da gerçekleşen programa Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yaşam Koçu Kadir Demirbüken, verdiği konferans esnasında hipnozun beyin tedavisi olduğunu belirterek, hipnozun hiç bir yan etkisi yada zararının bulunmadığını dile getirdi. Çeşitli videolar ve daha önce öğrencilere uyguladığı sınav terapilerinden örnekler veren Demirbüken, gazeteci katılımcılardan rahatlamalarını ve tüm sıkıntılarını unutmalarını istedi. Koltuklarda oturan gazetecilere ufak bir terapi uygulayan Demirbüken, daha sonra sahneye aldığı 4 kişi ile hipnoz ile neler yapabileceğini gösterdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte Demirbüken, hipnoz uyguladığı kişilerin rahatlamasını sağladı. Demirbüken, seminerin sonunda katılımcılara basit stres atma yöntemlerini gösterdi.

"HİPNOZ NEDİR?"

Hipnoz en basit tanımıyla trans halidir. Trans ise uyku ile uyanıklık arasında bir durum olup, telkin almayı kolaylaştıran bir ruh halidir diyebiliriz. Olumlu telkin tedavi edici bir terapi metodu olup trans halinde uygulandığında bilinçdışında olumlu değişikliklere ve iyileşmeye yol açmaktadır. Bu seanslar yeteri kadar tekrarlandığında bilinçdışında kalıcı değişiklikler ve iyileşmeler meydana gelmektedir. Kısacası hipnotik trans hali tedaviyi etkili bir şekilde uygulayabilmemiz için bize olanak sağlar. Ancak tedaviyi asıl oluşturan olumlu telkinler ve bu esnada uyguladığımız psikoterapi yöntemleridir. Günümüzde spiritüalizmde ve parapsikolojide kullanılmasının yanı sıra, psikoterapide, kriminolojide ve sancısız doğum, sancısız diş çekme ABD'de dişçilerin yaklaşık dörtte birinin uyguladığı belirlenmiştir, yabancı dili çabuk öğrenme gibi çeşitli amaçlarla birçok alanda kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca uluslararası istihbaratta da kullanıldığı ileri sürülmektedir. Manyetik hipnozla yapılan tedavi sistemine ve uzmanlık alanına kimi ülkelerde biyoterapi adı verilmektedir. Bir başka uyku türüne ilaçla (enjeksiyonla) uyku denilmektedir, fakat bu uyku yöntemi metapsişikçilerce, bilinen hipnoz yöntemleri kapsamında ele alınmadığı gibi, bu uyku hali de hipnoz olarak ele alınmaz. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement