Gazeteciler Saldırı Anını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Saldırı Anını Anlattı

Gazeteciler Saldırı Anını Anlattı

Mavi Marmara Gemisinde Bulunan Muhabir Bulut Mühim Baskın Anını Anlattı

03.06.2010 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA Muhabiri Bulut Mülhim: " İsrail askerlerinin hedefi Mara Marmara gemisiydi. Gerçek mermi kullandıklarına bire bir şahit oldum. Görüntü çekmemizi engellemek için cep telefonlarımıza bile elkonuldu. Çatışmanın ortasında anons çektik. Nasıl yaptık ben de bilmiyorum. Çok sayıda insanın çeşitli yerlerinde kurşun yaralıları vardı. Askerler basın mensuplarının bulunduğu yere girmedi ama sürekli lazer pointler üzerimizde dolaştı.

Habertürk muhabiri Şefik Dinç: "Bulunduğumuz yerde vurulanlar oldu. O anda bir gazeteci arkadaştan haber alamayınca çok endişelendik. Her tarafa mermi yağıyordu ve arkadaşımız vurulabilirdi."

Mavi Marmara gemisinde bulunan ve baskın anını meslektaşları ile dünyaya duyuran DHA muhabiri gemide sadece gazetecilik yaptıklarını söyledi. Saldırı anını anlatan Mülhim, "Pazartesi sabahı kaptan köşkünden, İsrailli askerlerin çevremizi sardığına dair haber geldi. Sabah ezanı okundu, çoğu insan namaz kılıyordu. Daha namaz bitmeden hareketlilik başladı. Askerlerin ilk hedefi Mavi Marmara gemisiydi. Hiç uyarı yapılmadan gaz ve sis bombaları atıldı. Bir helikopter kaptan köşkünü ele geçirmek için asker indirmeye başladı. Burada gerçek mermi kullanıldı. Buna bire bir şahit oldum. Çok sayıda insanın çeşitli yerlerinde kurşun yaralıları vardı. Görüntü çekmemizi engellemek için cep telefonlarımıza bile elkonuldu. Müdahale yaklaşık 2 saat sürdü." dedi

ÇATIŞMANIN ORTASINDA ANONS ÇEKTİK

Elimizde kamera olunca o anda sadece mesleğinizi ve çektiğin görüntünün kalitesini düşünüyorsunuz diyen Mülhim "Bir yabancı turistin yardımı ile o çatışmanın ortasında anons çektik. Nasıl yaptık ben de bilmiyorum. Çatışmanın ilk saatinin ardından basın mensupları olarak Medya Center'a gittik. Askerler içeri girmedi ama sürekli lazer pointler üzerimizde dolaştı. Güverteye çıktıktan sonra helikopterlerin pervaneleri yüzünden ıslandık sırılsıklam olduk. Tir tir titredi. Daha sonra da Aşdod limanına doğru hareket ettik. Birbirimize destek olmaya çalıştık.

UÇAKTA 10 SAAT BEKLEDİK

Aşdod limanında bazı belgelerin imzalatıldığını söyleyen Mülhim daha sonra cezaevine gönderildiklerini ve cezaevinde ne kadar kaldıklarını bilmediklerini söyledi. Mülhim sözlerine şöyle devam etti: "Türkleri 72 saat sonra göndereceklerini söylediler. Daha sonra işlemler hızlandı ve uçaklara bindirildik. Uçakta 10 saatten fazla bekletildik.

Habertürk muhabiri Şefik Dinç'de gemide yaşadıkları heyecanlı dakikaları meslektaşlarına anlattı. Dinç, Bir müdahale olacağını tahmin ediyorduk ama çok erken müdahale ettiler, bu kadar erken müdahale beklemiyorduk. Gazeteciler olarak müdahaleler anında nasıl davranacağımız konusunda anlaşmıştık. Ama müdahale bir anda oldu. Gaz bombaları ve ardından silah sesleri gelmeye başladı. Seslerden gerçek mermi kullandıklarını anladık. Bulunduğumuz yerde vurulanlar oldu. O anda bir gazeteci arkadaştan haber alamayınca çok endişelendik. Her tarafa mermi yağıyordu ve arkadaşımız vurulabilirdi. Gazeteci arkadaşımıza da ulaşınca hep beraber Medya Center'da beklemeye başladık." diye konuştu.

Murat ÇAKIR - Enver ALAS - Erçin ORAN - İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Saldırı Anını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement