Gazetecilerden Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerden Kocamaz'a Ziyaret

Tarusus Amerikan Koleji'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, Belediye Başkanı Kocamaz'ı ziyaret etti.

14.02.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Amerikan Koleji'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocamaz, ziyaretten duyduğun memnuniyeti dile getirerek, yazarlara Tarsus'un tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi.

Basının özellikle yerel yönetimlerin ve şehrin tanıtılması açısından çok önemli bir unsun olduğunu ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"Tarsus 10 bin yıllık geçmişiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Tarsus, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için medeniyetlerin, dinlerin ve dillerin kesiştiği bir kent. Dünyada birçok ilk burada uygulanmış ve dünyadaki ilk üç üniversiteden birisi Tarsus' hayata geçirilmiş. Dünyanın ilk kanalizasyon sisteminin burada uygulandığı söyleniyor, Türkiye'de ilk elektrik burada üretilmiştir. Tarsus, Türkiye'nin yüreğinde Çukurova'nın tam göbeğinde tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan bir kent. Hıristiyanlar St. Paul'un doğduğu yer olması nedeniyle buraya çok önem veriyorlar. Museviler için Hz. Danyal (Daniel) Peygamberin mezarının burada olması önem arz ediyor. Eshab-ı Kehf'in de bu topraklarda olmasının büyük önemi var."

Kocamaz, geçmişte hayal bile edilemeyen bazı hizmetlerin bugün Tarsus'ta gerçekleştiğini ve bu yüzden de insanların Tarsus'a ayrı bir ilgi gösterdiğin belirtti.

Ziyarete, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Radikal Gazetesi Yazarı Jale Özgentürk, Habertürk Gazetesi Yazarı Esen Yaşar Evran, Ekonomist Dergisi Yazarı Talat Yeşiloğlu, Taraf Gazetesi Yazarı Pelin Cengiz, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Fikri Türkel,  Türkiye Gazetesi Yazarı Metiner Sezer, Dünya Gazetesi Yazarı Yıldız Taşdelen Erli, Forbes Dergisi Yazarı Aydın Demirer, Milliyet Gazetesi Yazarı Pınar Aktaş ve Sözcü Gazetesi Yazarı Aydın Demir katıldı.

Kocamaz, ziyaretin sonunda, konuklara Tarsus'u tanıtıcı broşürler verdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazetecilerden Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement