Gazetecilerden Saldırı Protestosu - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerden Saldırı Protestosu

Gazetecilerden Saldırı Protestosu

Bir gazetecinin sopalı saldırı sonucu yaralandığı Çanakkale’de, basın mensupları olayı protesto etti.

15.01.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir gazetecinin sopalı saldırı sonucu yaralandığı Çanakkale'de, basın mensupları olayı protesto etti. Cumhuriyet meydanında toplanan gazeteciler, fotoğraf makinesi ve kameralarını bırakarak eylem yaptı. Gazeteci örgütleri, saldırıyı kınadı.

Çanakkale'de, gazeteci Cemal Oral'ın dün gece sopalı saldırıya uğraması, meslektaşlarını ayağa kaldırdı. Cumhuriyet meydanında toplanan gazeteciler, fotoğraf makinesi ve kameralarını bırakarak saldırıyı protesto etti. Gazeteciler adına bir açıklama yapan Tunca Yüğnük, "Bugün Cemal Oral'ın başına gelen yarın bizim de başımıza gelebilir. Kamu görevi yapan gazetecilere yönelik her türlü baskı ve şiddeti kınıyoruz" dedi. Gazeteciler, bir müddet meydanda bekledikten sonra dağıldılar.

Çanakkale'deki gazeteci dernekleri de saldırıyı kınadı. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, "Memleket İnternet Sitesi sahibi, Çanakkale'nin emektar gazetecilerinden Cemal Oral'ın, dün akşam evine giderken uğradığı sopalı saldırıyı derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Saldırıda, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapılan Cemal Oral'a öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Meslektaşımız Cemal Oral'a yapılan bu saldırının kim veya kimler tarafından ve hangi amaçla yapıldığının güvenlik güçlerince en kısa sürede aydınlatılmasını istiyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı belirterek, meslektaşımız Cemal Oral'a yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Gökhan Kökçak, "Çanakkale'de uzun yıllardır basın mesleğinin içinde görev alan Cemal Oral'ın dün gece evine dönerken uğradığı sopalı saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Demokrasiye inanan ülkelerde anayasal güvence altında olan gazetecilerin toplumun haber alma hakkını sağlama ve toplumu bilgilendirme amacından başka bir gaye taşımayacakları aşikardır. Kitle iletişim araçları sayesinde bireysel özgürlükler ve insan haklarının öne çıktığı dünyamızda enformasyon görevini yürüten meslektaşlarımızın uğradıkları feodal saldırıların aynı zamanda insan temel hak ve özgürlüklere yapılan birer darbe olduğu unutulmamalıdır. Barışın Kenti olmakla övündüğümüz Çanakkale'de, çağdışı anlayış ve şiddeti gazeteciler üzerinde egemen kılma uğraşı aynı zamanda demokrasiye karşı da hazımsızlıktır. Meslektaşımız Cemal Oral'a yönelik sopalı saldırı ve ağır darp, bizleri endişelendirmektedir. Huzurun egemen olduğu Çanakkale'de meslektaşımıza karşı girişilen saldırıyı nefretle kınarken, kent asayişinden sorumlu yetkililerden fail yada faillerin biran önce yakalamalarını, saldırganların yargıya teslim edilmesini beklediğimizi, Oral ve ailesine de 'büyük geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği olarak süreci yakından takip ettiğimizi belirtir, mağdur olan meslektaşımız lehine müdahil olduğumuzu Çanakkale kamuoyu ile paylaşırız" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı günümüzde gerçeklerin halka ulaşmasından rahatsızlık duyan şiddet yolsuzluk ve hukuksuzluktan beslenen gerici ve karanlık güçlerin başvurduğu böylesi saldırılar gazeteci dostlarımızı asla yıldıramayacaktır. Yüreği halktan, emekten, gerçeklerden yana gazeteci dostumuz Cemal Oral kendisine yapılan bu saldırıyı her türlü zorluğu yenerek sürdüğü gazetecilik mesleğinin onuru ile boşa çıkaracak, yine aramızda olacak, karanlıkları aydınlığa çıkartmak için yine yazacaktır. Cemal arkadaşımızın sonuna kadar yanındayız. Bu saldırıyı gerçekleştiren onursuz şerefsiz haysiyetsiz kişiler bunu böyle bilsinler. Hepimiz birer Cemaliz. Cemal arkadaşımıza saldıran bu kendini bilmezlerin bir an önce tespit edilerek gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz. Geçmiş olsun Cemal Oral." - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerden Saldırı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement