Gazetecilere Cesur Medya Ödülü - Son Dakika
Güncel

Gazetecilere Cesur Medya Ödülü

Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde görevlerini yaparak halka doğru bilgi veren gazetecilere Cesur Medya Ödülü verdi.

14.07.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde görevlerini yaparak halka doğru bilgi veren gazetecilere Cesur Medya Ödülü verdi. Törende, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, gibi isimler ödül aldı.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümünde Arnavutköy Belediyesi, o zor gecede canlarını hiçe sayıp çalışan gazetecileri unutmadı. Cesur Medya Ödülleri adı altında düzenlenen ödül töreninde birçok televizyon kanalı, haber ajansı, gazete ve internet sitesine ve gazetecilere ödül verildi. Bu yıl ilki düzenlenen ödül töreninde gazeteciler ödülleri Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı.

Darbe gecesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yayınla damgasını vuran Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, A Haber Sunucusu Erkan Tan, İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek gibi birçok medya çalışanı da geceye katıldı. Arnavutköy ilçe meydanında düzenlenen törene ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

İhlas Medya Grubu'na ödül yağdı

Geceye görüntüleri ile damga vuran İhlas Medya Grubu'ndan İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber, Türkiye Gazetesi'ne ödül yağdı. İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, İHA İstanbul Şehir Haberleri Şefi Erhan Yılmaz ile muhabir Mehmet Altunışık, Mehmet Başa ve Harun Basat gecede İHA adına ödüllerini aldı. Öte yandan, İhlas Medya Grubu'ndan TGRT HABER'den Sait İnanç, Kaan Kalyoncu, Yusuf Öztürk ödül alırken, Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek ve muhabir Bünyamin Çelik ödülünü Başkan Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı.

"Hainler ilk olarak basını susturmaya çalıştı"

Ödül töreninde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bir yıl önceyi hatırlıyorum, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece hiçbirimizin anlam veremediği, fakat endişe ile acaba ne oluyor diye beklediğimiz o anları hatırlıyorum. Şükürler olsun ki memleketini seven, milletini seven siyasetçilerimiz, bürokratlarımız, aziz milletimiz ve tabi ki basın mensuplarımız vardı. Adeta herkes ben ne yapabilirim düşüncesi ile alanları çıktı. Bulunduğu mevkilerde vazifesini yerine getirdi. İşte bunların en başında gelenler siz değerli basın mensuplarımız. O akşam şunu öğrendik, ilk susturulması gereken basın ve yayın organlarıydı ki o hain kalkışmayı yapan zalimler bir kez daha basının susturulması konusunda ciddi bir kararlılık içerisindeydiler. Ama tahmin etmedikleri mukavemetle karşı karşıya kaldılar. O mukavemet de bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağının göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

Şehitler için sahnede dua edip, Arnavutköy Belediyesi'ne teşekkürlerini sunan A Haber sunucusu Erkan Tan, "Bizler televizyoncular olarak yaptığımız işin sonuçlarını ertesi gün reyting raporlarında görürüz ama onları hissedemeyiz, onları duyamayız, onlara dokunamayız. Sizler bu ödülleri takdir etmekle onları bizleri o çabasını seyircilerimizin o ilgisini dokunulabilir, görülebilir kıldınız çok teşekkür ediyoruz. Bu ödüllere layık olmak için daha çok çalışacağız.O gece bu Fetullah Gülen namussuz, bu şerefsiz, bu katil bu Allah dedi, İslam dedi, Müslümanlık dedi, hizmet dedi hepimizi kandırdı. Aramızda kanmayanlar var, Nedim Şener kardeşimiz gibi o mücadele etti. Onun o saygın mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu alçaklar o gece memleketi teslim alıp haçlılara ve siyonistlere o şeytani üst akıla teslim edeceklerdi. Aziz milletimiz buna izin vermedi. Dolayısıyla biz Bir şey yapmadık. Sizin yaptıklarınızı yayınladık" dedi.

"Medya ilk defa o birliğin bir parçası oldu"

"ATV, A Haber o gece sadece işlerini yapmak için büyük bir çaba sarf etti"diyen ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, "Medya o gece daha önce belki hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Doğrunun yanında durdu, milletin yanında durdu yani sizin yanınızda durdu. Sizin yanınızda durduğunda hep birlikte gördükki o karanlığı yenmenin tek bir yolu vardı, birlik olmaktı. Belki de medya ilk defa o birliğin bir parçası oldu. Karanlığı boğmak için sizin aydınlık ellerinizi gösterdi.Sadece o aydınlığı sadece sizin sayenizde yendik ve bizim yaptığımız tek şey cesaret göstermek değil. Sizi göstermekti yani asıl olanı, milleti yani karanlığın askerlerini elleriyle boğan aziz milleti. Bizim yapabileceğimiz sadece buydu ve sadece onu yaptık" ifadelerini kullandı.

"Cesareti gösteren sizlersiniz bizler işimizi yaptık"

Gecede ödül alan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise,"Cesareti gösteren sizlersiniz bizler işimizi yaptık. O gece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'halkın gücü üstünde güç tanımıyorum' dedi ve aynen öyle oldu. Cesareti gösteren sizlersiniz, bizler işimizi yaptık. İşimiz gazetecilik ama evrensel ilkeler ışığında gazetecilik yani demokrasi ve tabiki seçilmişlerin yanında durmak. Hepinize çok teşekkürler. Şehitlere Allah bir kere daha gani gani rahmet eylesin ve tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum ve bu cesur Türk milleti önünde saygı ile eğiliyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetecilere Cesur Medya Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement