Gazetecilere Cesur Medya Ödülü - Son Dakika
Genel

Gazetecilere Cesur Medya Ödülü

Gazetecilere Cesur Medya Ödülü Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz'da görev yapan gazetecileri ödüllendirdi Cesur Medya Ödülleri'nde İhlas Grubu'na ödül yağdıİSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde görevlerini yaparak halka doğru bilgi veren gazetecilere Cesur Medya Ödülü verdi.

14.07.2017 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazetecilere Cesur Medya Ödülü

Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz'da görev yapan gazetecileri ödüllendirdi

Cesur Medya Ödülleri'nde İhlas Grubu'na ödül yağdı

İSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde görevlerini yaparak halka doğru bilgi veren gazetecilere Cesur Medya Ödülü verdi. Törende Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, gibi isimler ödül aldı.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıldönümünde Arnavutköy Belediyesi, o zor gecede canlarını hiçe sayıp çalışan gazetecileri unutmadı. Cesur Medya Ödülleri adı altında düzenlenen ödül töreninde birçok televizyon kanalı, haber ajansı, gazete ve internet sitesine ve gazetecilere ödül verildi. Bu yıl ilki düzenlenen ödül töreninde gazeteciler ödülleri Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı.

Darbe gecesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yayınla damgasını vuran Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, A Haber Sunucusu Erkan Tan, İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek gibi birçok medya çalışanı da geceye katıldı. Arnavutköy ilçe meydanında düzenlenen törene ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

İhlas Medya Grubu'na ödül yağdı

Geceye görüntüleri ile damga vuran İhlas Medya Grubu'ndan İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber, Türkiye Gazetesi'ne ödül yağdı. İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, İHA İstanbul Şehir Haberleri Şefi Erhan Yılmaz ile muhabir Mehmet Altunışık, Mehmet Başa ve Harun Basat gecede İHA adına ödüllerini aldı. Öte yandan İhlas Medya Grubu'ndan TGRT HABER'den Sait İnanç, Kaan Kalyoncu, Yusuf Öztürk ödül alırken Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek ve muhabir Bünyamin Çelik ödülünü Başkan Ahmet Haşim Baltacı'nın elinden aldı.

"Hainler ilk olarak basını susturmaya çalıştı"

Ödül töreninde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bir yıl önceyi hatırlıyorum, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece hiçbirimizin anlam veremediği, fakat endişe ile acaba ne oluyor diye beklediğimiz o anları hatırlıyorum. Şükürler olsun ki memleketini seven, milletini seven siyasetçilerimiz, bürokratlarımız, aziz milletimiz ve tabi ki basın mensuplarımız vardı. Adeta herkes ben ne yapabilirim düşüncesi ile alanları çıktı. Bulunduğu mevkilerde vazifesini yerine getirdi. İşte bunların en başında gelenler siz değerli basın mensuplarımız. O akşam şunu öğrendik, ilk susturulması gereken basın ve yayın organlarıydı ki o hain kalkışmayı yapan zalimler bir kez daha basının susturulması konusunda ciddi bir kararlılık içerisindeydiler. Ama tahmin etmedikleri mukavemetle karşı karşıya kaldılar. O mukavemet de bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağının göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

Şehitler için sahnede dua edip, Arnavutköy Belediyesi'ne teşekkürlerini sunan A Haber sunucusu Erkan Tan, "Bizler televizyoncular olarak yaptığımız işin sonuçlarını ertesi gün reyting raporlarında görürüz ama onları hissedemeyiz, onları duyamayız, onlara dokunamayız. Sizler bu ödülleri takdir etmekle onları bizleri o çabasını seyircilerimizin o ilgisini dokunulabilir, görülebilir kıldınız çok teşekkür ediyoruz. Bu ödüllere layık olmak için daha çok çalışacağız.O gece bu Fetullah Gülen namussuz, bu şerefsiz, bu katil bu Allah dedi, İslam dedi, Müslümanlık dedi, hizmet dedi hepimizi kandırdı. Aramızda kanmayanlar var, Nedim Şener kardeşimiz gibi o mücadele etti. Onun o saygın mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu alçaklar o gece memleketi teslim alıp haçlılara ve siyonistlere o şeytani üst akıla teslim edeceklerdi. Aziz milletimiz buna izin vermedi. Dolayısıyla biz Bir şey yapmadık. Sizin yaptıklarınızı yayınladık" dedi.

"Medya ilk defa o birliğin bir parçası oldu"

"ATV, A Haber o gece sadece işlerini yapmak için büyük bir çaba sarf etti"diyen ATV Ana Haber Anchormani Cem Öğretir, "Medya o gece daha önce belki hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Doğrunun yanında durdu, milletin yanında durdu yani sizin yanınızda durdu. Sizin yanınızda durduğunda hep birlikte gördük ki o karanlığı yenmenin tek bir yolu vardı, birlik olmaktı. Belki de medya ilk defa o birliğin bir parçası oldu. Karanlığı boğmak için sizin aydınlık ellerinizi gösterdi.Sadece o aydınlığı sadece sizin sayenizde yendik ve bizim yaptığımız tek şey cesaret göstermek değil. Sizi göstermekti yani asıl olanı, milleti yani karanlığın askerlerini elleriyle boğan aziz milleti. Bizim yapabileceğimiz sadece buydu ve sadece onu yaptık" ifadelerini kullandı.

"Cesareti gösteren sizlersiniz bizler işimizi yaptık"

Gecede ödül alan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise,"Cesareti gösteren sizlersiniz bizler işimizi yaptık. O gece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'halkın gücü üstünde güç tanımıyorum' dedi ve aynen öyle oldu. Cesareti gösteren sizlersiniz, bizler işimizi yaptık. İşimiz gazetecilik ama evrensel ilkeler ışığında gazetecilik yani demokrasi ve tabii ki seçilmişlerin yanında durmak. Hepinize çok teşekkürler. Şehitlere Allah bir kere daha gani gani rahmet eylesin ve tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum ve bu cesur Türk milleti önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Gazetecilere Cesur Medya Ödülü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Gazetecilere Cesur Medya Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • UEDAŞ, Ramazan Bayramı boyunca kesintisiz enerji sağlamak için 7/24 mesaide olacak
    08 Nis UEDAŞ, Ramazan Bayramı boyunca kesintisiz enerji sağlamak için 7/24 mesaide olacak

    Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, bayram boyunca 303 ekip ve 105 araçla bölgede görev yapacak. SCADA sistemiyle ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetleri kontrol edilecek. Saha ekipleri kesintileri engellemek ve enerji sürekliliğini sağlamak için çalışacak.

  • Elazığ'da Ramazan Bayramı öncesi oto kiralama işletmeleri doluluğu yakalayamadı
    08 Nis Elazığ'da Ramazan Bayramı öncesi oto kiralama işletmeleri doluluğu yakalayamadı

    Elazığ'da Ramazan Bayramı öncesi oto kiralama işletmeleri istedikleri doluluğu bulamadı. Geçtiğimiz yıllara oranla rezervasyonlar yüzde 20 düşüş gösterdi. İşletme sahipleri bayrama 2-3 gün kala umutlu olduklarını belirtti.

  • BAE, Çin-ASEAN Fuarı'na Özel Ortak Ülke Olarak Katılacak
    08 Nis BAE, Çin-ASEAN Fuarı'na Özel Ortak Ülke Olarak Katılacak

    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bu yılki Çin-ASEAN Fuarı'na (CAEXPO) Özel Ortak Ülke olarak katılacağını duyurdu. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi bir ülke olan BAE, fuarda kendi ulusal pavyonunu da kuracak. Bu yıl, Çin ile BAE arasında diplomatik ilişkilerin 40. yıldönümü kutlanıyor. CAEXPO'nun düzenlendiği Guangxi bölgesi, Çin'in dışa açılımı ve ASEAN ülkeleriyle işbirliği için önemli bir merkez konumunda bulunuyor.

  • Meral Akşener: Kurultayda genel başkanlık için aday olmayacağım
    08 Nis Meral Akşener: Kurultayda genel başkanlık için aday olmayacağım

    Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

  • TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Bayramlar esnaf için özel günlerdir
    08 Nis TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Bayramlar esnaf için özel günlerdir

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda bayramların esnaf için sadece ticari bir fırsat olmadığını, aynı zamanda toplumsal ve kültürel öneme sahip özel günler olduğunu belirtti. Palandöken, esnaf ve sanatkarlara bol ve bereketli işler, artan kazançlar diledi ve tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

  • Kayseri'de 20 Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı, 118 Kişi Yakalandı
    08 Nis Kayseri'de 20 Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı, 118 Kişi Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda son bir haftada 20 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı ve çeşitli suçlardan aranan 118 kişi yakalandı. Çalışmalar sonucunda çok sayıda silah, mermi ve çalıntı araç ele geçirildi. Ayrıca kumar oynatan iş yerlerine ve kumar oynayanlara da adli işlem yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, halkın can ve mal güvenliği için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri'de Kaçakçılık ve Organize Suç Operasyonunda 27 Kişi Yakalandı
    08 Nis Kayseri'de Kaçakçılık ve Organize Suç Operasyonunda 27 Kişi Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, son bir haftada 27 kişi yakalandı. Operasyonlar sonucunda 240 adet kol saati, 18 adet güneş gözlüğü ve 1 adet sahte çek ele geçirildi. Yakalanan kişilere gerekli yasal işlemler yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

  • Kayseri'de Narkotik Operasyonları: 30 Operasyon Gerçekleştirildi, 65 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı
    08 Nis Kayseri'de Narkotik Operasyonları: 30 Operasyon Gerçekleştirildi, 65 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son bir haftada 30 operasyon düzenledi ve 65 kişi hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, silahlar ve diğer suç unsurları ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Silopi'de seçim kavgası: 7 kişi yaralandı
    08 Nis Silopi'de seçim kavgası: 7 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde yapılan seçimlerde kazanan ve kaybeden aileler arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Kavga taşlı ve sopalı bir şekilde gerçekleşti.

  • İstanbul serbest piyasada dolar ve euro haftanın ilk gününe yükselişle başladı
    08 Nis İstanbul serbest piyasada dolar ve euro haftanın ilk gününe yükselişle başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,0040 liradan, avro 34,6830 liradan haftaya başladı. Doların satış fiyatı 31,9480 liradan 32,0040 liraya yükseldi. Avronun satış fiyatı ise 34,5710 liradan 34,6830 liraya yükseldi.

  • Google Arama Uygulaması Tasarımında Değişiklikler Yapıyor
    08 Nis Google Arama Uygulaması Tasarımında Değişiklikler Yapıyor

    Google, Android uygulamasının tasarımında değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Şirket, arama sırasında alt gezinme çubuğu dahil olmak üzere yeni tasarımlar üzerinde çalışmalarını hızlandırıyor. Google uygulamasının son test sürümünde, arama çubuğunun alt gezinme çubuğunun bir parçası olacağı ortaya çıktı. Bu değişiklikler, Android için arama ve gezinmeyi daha rahat hale getirecek gibi görünüyor.

  • Android cihazlarda bulunan Circle to Search özelliği çözülemeyen bir soruna sahip
    08 Nis Android cihazlarda bulunan Circle to Search özelliği çözülemeyen bir soruna sahip

    Android cihazlarda bulunan Circle to Search özelliği, bildirim çubuğunda çalışmamakta ve metinleri kopyala-yapıştır yöntemiyle eklemeye izin vermemektedir. Bu sorunun çözümü için ilerleyen güncellemeler beklenmektedir.


Advertisement