Gazi Astsubay Dinleyenleri Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Gazi Astsubay Dinleyenleri Ağlattı

Gazi Astsubay Dinleyenleri Ağlattı

TSK'nın 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği "Şafak" operasyonunda gazi olan Astsubay Murat Caner, 19 Eylül Gaziler Günü'nde yaptığı konuşmayla dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.

19.09.2012 10:06  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği "Şafak" operasyonunda mayın patlaması sonucu gazi olan Astsubay Murat Caner, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle katıldığı bir toplantıda anlattıklarıyla salonda bulunanları gözyaşlarına boğdu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Kınalı Bacaksızlar" isimli gazileri anma programı düzenledi. Etkinlikte konuşan Güluçar, son günlerde şehit ve gazi sayısının arttığını belirterek, "Gönül ister ki hiçbir zaman gazi ve şehit olmasın. Ancak Türkiye içinde bulunduğu durumdan dolayı şehit ve gazisi çok olan bir ülke. Biz vatanımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacak bir milletiz. Bu nedenle de şehit ve gaziler gelmeye devam ediyor. İnşallah bundan sonra gazi ve şehit az gelir" dedi.

Daha sonra Adana Emniyet Müdürü görevini yürütürken İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle merkeze alınan Mehmet Avcı'ya 1.5 yılda Adana'da yaptığı başarılı işlerden dolayı plaket verildi. Plaket verilmeden önce Avcı'nın çocukluğundan bugüne kadarki dönemi anlatan slayt gösterisi sunuldu.

"ABD ELÇİSİNE BENİ SİZ BU HALE GETİRDİNİZ DEDİM RENGİ ATTI"

Plaket sunumundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği "Şafak" operasyonunda mayın patlaması sonucu gazi olan Astsubay Murat Caner, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve bugününü anlattı. Caner, Türk evlatlarının özellikle Kore Savaşı'nda ABD'ye büyük destek verdiğini ve dost olduğunu söyledi. Caner, ABD'nin Türkiye'nin arkasından iş çevirdiğini belirterek, eski ABD Adana Konsolosu Eric Green'in Şehit Aileleri Derneği'ni ziyareti sırasında bunu onun yüzüne karşı söylediğini belirterek, "ABD Konsolosu bizi ziyarete geldi. Tabi ben dışarı çıkamadım, içeri geldi. Konsolosa bakıp, 'Sayın konsolosum kusura bakmayın ayağa kalkıp sizi karşılayamadım. Bizim geleneklerimizde misafirler öyle karşılanır ama ben sizi ne kapı da ne de ayakta karşılayabildim. Gördüğünüz gibi sakatım, ama bir şeyi belirtmek isterim, ben sizin yüzünüzden sakatım. Biz Kore'de dünyanın her tarafında size müttefik olduk, biz dostumuzu arkadan vurmayız. Ama siz teröre destek verdiniz. Yüzümüze güldünüz, arkamızdan hançerlediniz. İşte siz böylesiniz yalancısınız' dedim. Aman Allah'ım konsolosun rengi soldu" diye konuştu.

Gazi Caner, daha sonra Kuzey Irak'a operasyona gittikleri sırada mayının patlaması sonucu nasıl gazi olduğunu ve diğer olaylarda gazilerin neler hissettiğini anlatarak, "Giderken pat diye bir ses, aman Allah'ım hiçbir şey hatırlamıyorum. O anda ölmüşüm. Sanki hiç yaşamamışım. Sanki çocuklarım yokmuş, Murat Astsubay orada hiç görev yapmamış gibi. Ansızın ölmüşüm, her tarafım paramparça. Kollar bir tarafta, bacaklar bir tarafta, gözler bir tarafta. Etrafa bakarsın kolum, bacağım, gözüm nerede diye. Bir bakarsın başka bir tarafta biri can çekişiyor. Ona yardıma gidersin, kanı durduramazsın. İnsanın hiç görmek istemediği bir manzara. O an can çekişen Mehmedim bir şeyler söylemeye çalışıyor. Şahadet getirip, sonra vatan sağolsun diyor. İşte o cümle vatan sağolsun. Biz bunun için uzuvlarımızı verip, şehit oluyoruz. Vatanın sağolması için kendimiz sağ olmuyoruz" dedi.

Caner'in sözleri salonda bulunan özellikle gaziler ve şehit yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Bir gazi ise koltuk değneğini koltuğa koyup, elini yüzüyle kapatarak ağladı. Toplantıda ardından lise öğrencisi Birsen Börtlü, şehit anneleri için yazdığı şiiri okudu. Börtlü şiiri okurken hem kendi ağladı hem de ağlattı. Programa Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Abdullah Avcı, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve komutanlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazi Astsubay Dinleyenleri Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement