Gazi caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulaması hayata geçiriliyor - Son Dakika
Yaşam

Gazi caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulaması hayata geçiriliyor

Gazi caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulaması hayata geçiriliyor

Çorum Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygın hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

19.12.2020 12:45  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygın hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, ÇORBİS projesi kapsamında yeni bisiklet yolları yapımına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Gazi caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulamasını başlatacaklarını söyledi. Çöplü, Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte cadde esnafını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını, hem esnafı mağdur etmemek hem de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir çalışmayı hayata geçireceklerini ifade etti.

Esnaf dostu belediyecilik anlayışının bir gereği olarak yaptıkları çalışmaları esnafla istişareli bir şekilde hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü "ÇORBİS projemiz hayata geçtiği ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gördü. Şu an 10 binin üzerinde abonesi bulunan bir sistem haline geldi. Esnafımızla yaptığımız istişareler sonucu Gazi Caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulamasını hayata geçireceğiz. Geçen hafta deneme amaçlı olarak dubalarla ayrıştırdığımız bisiklet yolu uygulamamızda elde ettiğimiz veriler, uygulamanın cadde esnafımızın iş akışına etkisinin anlaşılması bakımından kifayet etmiştir. Esnafımızın geçici park ısrarının ceplerle karşılamanın mümkün olmadığının görülmesi üzerine paylaşımlı bisiklet yolu uygulamamızı devam ettireceğiz." dedi.

Çöplü, esnafın isteği doğrultusunda Gazi ve İnönü caddelerinde 15 dakikaya kadar araç parklarının ücretsiz olacağını, daha fazla süreli park etmenin ise ücretlendirileceğini sözlerine ekledi.

'Yeni açılan her yolda bisiklet yolları olacak'

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum'u bisiklet kenti haline getirmek için yeni bisiklet yolları açmaya devam edeceklerini söyledi. Açılan bu yeni bisiklet yollarında kent estetiği bakımından daha dekoratif malzemelerin kullanılacağını vurgulayan Çöplü, "Yeni açtığımız tüm yollarda bisiklet yolları da olacak. Yeni bisiklet yollarımız daha modern görünümlü olacak." diye konuştu.

'Esnaf ve vatandaş için indir bindir cepleri yapılacak'

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Gazi Caddesi'nde Atatürk Anadolu Lisesi ile RTE Caddesi kavşağı arasına yapacakları bisiklet yollarıyla birlikte acil durumlar ile esnaf ve vatandaşların kısa süreli duraklamaları için indir-bindir cepleri yapacaklarını dile getirdi.

Araçların kısa süreli duraklamaları için bu güzergahta 3 noktaya cep yapacaklarını kaydeden Çöplü, "Pirbaba Kavşağı, Albayrak Sokak çıkışı ve RTE kavşağına dönüşlerde esnafımızın yük indirip bindirmesi ve kısa süreliğine alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız için cepler belirledik. Yaptığımız bu çalışmayla birlikte hem trafik akışı normal seyrinde devam edecek hem de ulaşım için bisiklet tercih eden hemşehrilerimiz bisiklet yollarından rahatça seyredebilecek." şeklinde konuştu.

'Kuzey kampüsünden güney kampüsüne kesintisiz bisiklet yolu'

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, bisiklet yolu çalışmasının tamamlandığında Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsünden bisikletine binen bir üniversite öğrencisinin bisiklet yollarını kullanarak kesintisiz olarak KYK yurtlarına ulaşabileceğini söyledi.

ÇORBİS projesi kapsamında Çorum'u bisiklet kenti haline getirecek önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan Çöplü, "Kuzey kampüsünden bisikletine binen bir öğrencimiz Samsun yolu kavşağından Gazi Caddesine girecek çimento fabrikası güzergahından Ticaret ve Sanayi Odası, Meslek Yüksek Okulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Valilik güzergahını takip ederek Gazi Caddesinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesine gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Caddesine giren bisiklet sürücüsü Azerbaycan Caddesine, oradan da Akşemseddin Caddesi, Millet Bahçesi, Yeni Terminal, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güney Kampüsü ve KYK Yurtlarına ulaşacak." diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gazi caddesinde paylaşımlı bisiklet yolu uygulaması hayata geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

  • Kaymakam, intihar teşebbüsünde bulunan şahsı ikna ederek çatıdan indirdi
    14:12 Kaymakam, intihar teşebbüsünde bulunan şahsı ikna ederek çatıdan indirdi

    Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde intihar teşebbüsünde bulunan 40 yaşındaki şahsı Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan, çatı katına çıkarak onu ikna ederek aşağı indirdi. Şahıs daha sonra Kaymakamlık makamında yetkililerle görüştü.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı
    13:48 Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı

    Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, kaçarken düşerek kanlar içinde kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde köpeklerin Oluçay'ın üzerine koştuğu ve hızlıca kaçtığı görülüyor. Olayın ardından mahalle sakinleri, köpek saldırıları nedeniyle çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.


Advertisement