Gazi Emet İlkokulu'ndan Örnek Uygulama - Son Dakika
Yaşam

Gazi Emet İlkokulu'ndan Örnek Uygulama

Gazi Emet İlkokulu\'ndan Örnek Uygulama

Kütahya’nın Emet ilçesi Gazi Emet İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Esin Sarıkaya tarafından uygulanan ’Askıda kırtasiye’ projesi öğrenci ve veliler tarafından takdirle karşılanıyor.

25.04.2018 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ilçesi Gazi Emet İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Esin Sarıkaya tarafından uygulanan 'Askıda kırtasiye' projesi öğrenci ve veliler tarafından takdirle karşılanıyor.

Okul koridorunda duvarda oluşturulan özel ceplere konan kalem, silgi, kalemtraş gibi kırtasiye malzemeleri, ihtiyacı olan öğrenciler tarafından alınıp kullanılıyor.

Amaçlarının bu projeyle çocuklar arasında yardımlaşmayı sağlamak olduğunu belirten Sınıf öğretmeni Esin Sarıkaya, "Bunu yaparken 'Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak' sözünü unutmuyoruz. Öğrencilerimiz buraya bırakılan kalem, silgi, kalemtraş gibi kırtasiye malzemelerini hangi öğrencinin koyduğunu bilmiyor. 2-B sınıfı öğrencilerimiz kırtasiye malzemesi alırken, imkanları ölçüsünde fazla alıp 'Askıda kırtasiye' bölümü olarak hazırladığımız bölüme koyuyorlar. İhtiyacı olan öğrencilerimiz gelip buradan ne lazımsa alıp kullanıyorlar. İhtiyacı olmayan hiç bir öğrencimiz gelip buradan bir şey almaz. Bu yaptığımız proje Osmanlı kültüründen bugüne gelen bir kültür. Öğrencilerimiz küçük yaşta yardımlaşmanın önemini kavramış oluyorlar" diye konuştu. (YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gazi Emet İlkokulu'ndan Örnek Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.


Advertisement