Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında anıldı - Son Dakika
Güncel

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. Yılında Bağcılar'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

10.11.2021 12:08  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençler Atatürk'e olan özlemlerini okudukları şiirler, sergiledikleri oratoryo ve söyledikleri şarkılarla dile getirdiler.

Türk Milletinin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk konulmasının ardından, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meydandaki törenin ardından Bağcılar Edip İplik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir program gerçekleştirildi. Konuşmasında Atatürk'ün yıkılan bir imparatorluğu ve dağılan bir milleti toparladığını söyleyen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Atatürk ve silah arkadaşları sadece Cumhuriyeti kurmakla kalmadı. Modern dünyanın ve hepimizin muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız noktasını hedef gösterdi" dedi.

Dünya var oldukça Cumhuriyet de var olacak

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise "Küllerinden yeni doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle andık. Cumhuriyetimizi ilelebet sürdürecek olan bu çocuklarımızı gençlerimizi de tebrik ediyorum. İnşallah dünya var olduğu sürece Cumhuriyetimiz var olacak" diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan adına yaptığı hizmetlerden gelecek nesilleri haberdar etmeli, çok büyük zorluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ve kurulan Cumhuriyet'in değerini daha iyi anlatmamız gerekir."

Daha sonra sahneye çıkan öğrenciler, şiir, oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkılarından oluşan müzik dinletisi sundu. Ayrıca 10 Kasım nedeniyle ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen yarışmada kompozisyon, şiir ve resim dalında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Anma etkinliklerine; AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Garnizon Komutanlığı'nı temsilen Topçu Yarbay Murat Payas, İlçe Müftüsü Celal Büyük, kamu kurumlarının birim amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement