Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Yeni Yerinde Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Yeni Yerinde Açıldı

Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Yeni Yerinde Açıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen yeni yerinde hizmete açıldı.
Anakent İş Merkezi'nde bulunan derneğin açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon...

11.11.2013 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen yeni yerinde hizmete açıldı.

Anakent İş Merkezi'nde bulunan derneğin açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Şehitlerimiz bizim için önemli ve değerli. Onların geride bıraktığı aileleri bizim için çok önemli. Onların her sorunu, bizim en öncelikli sorunumuz. Bu anlamda şehit ailelerimiz ve gazilerimizin bir araya gelebileceği mekanların oluşturulması büyük önem taşıyor" dedi.

Şehitler ve gazilerle ilgili olarak devletin birçok kurumunda önemli yapılanmalar ve çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Vali Aksoy, "Çünkü şehit yakınları ve gazilerimiz, onların hayatta karşılaşabileceği varsa sorunlar ve bunlara çözüm üretmek adına yapmamız gereken önemli sorumluluklarımız var. Bunları yapmak için de devlet, bütün kurumlarıyla bir arada bunlara çözüm üretmek için gayret gösteriyor. Bugün hür ve bağımsız bir ülke olarak, ay-yıldızlı bayrağımızın altında rahatça yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onun için şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Öztürk, "Derneğimiz 7. yaşında olmasına rağmen şu ana kadar Samsun'da bulunan 187 şehit ve gazimizin yakınlarına ulaşarak üye yapmış ve bu ailelerin tanışmasını sağlamıştır. Bugün de tek çatı altında toplayarak birlik olduklarını, aynı duyguları yaşadıklarını, bu vatan ve millet için verdikleri bedelin ne kadar kutsal ve gurur duyulacak bir şeref olduğunun bilincine varılmasını sağlamıştır" diye konuştu.

Öztürk, derneğin açılışında katkısı bulunanlara da teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından yapılan duanın ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi ve Şehit Yakınları Derneği Yeni Yerinde Açıldı - Son Dakika


Advertisement