Gaziantep - Başbuğ'u Duygulandıran Askere Fatma Şahin'den İş Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Başbuğ'u Duygulandıran Askere Fatma Şahin'den İş Müjdesi

Gaziantep - Başbuğ\'u Duygulandıran Askere Fatma Şahin\'den İş Müjdesi

Başbuğ'u duygulandıran askere Fatma Şahin'den iş müjdesi GENELKURMAY eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Gaziantep'te karşılaştığı, Hakkari'deki PKK saldırısında yaralanan ve ziyaretinde 'Arkadaşlarımın şehit olduğu yerde dikili taş olmaya razıyım' sözüyle unutamadığı ancak işsiz olduğunu öğrenince 'Bu çocuğa sahip çıkamıyoruz acı' diyerek üzüldüğü Volkan Demir'e, bugün iş bulundu.

15.01.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbuğ'u duygulandıran askere Fatma Şahin'den iş müjdesi

GENELKURMAY eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Gaziantep'te karşılaştığı, Hakkari'deki PKK saldırısında yaralanan ve ziyaretinde 'Arkadaşlarımın şehit olduğu yerde dikili taş olmaya razıyım' sözüyle unutamadığı ancak işsiz olduğunu öğrenince 'Bu çocuğa sahip çıkamıyoruz acı' diyerek üzüldüğü Volkan Demir'e, bugün iş bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bugün bir araya geldiği Volkan Demir'e gazilik unvanına kavuşması için hukuki destek vereceklerini ve önümüzdeki hafta belediye bünyesinde bir işe yerleştirileceğini söyledi.

Aslen Giresunlu olan ancak Gaziantep'te yaşayan Volkan Demir, 19 Haziran 2010'da, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Gediktepe Karakolu'na, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu saldırıda yaralandı. Bu saldırıdan bir gün sonra Gediktepe Karakolu'na o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ giderek inceleme yaptı ve yaralı askerlerle görüştü. Ziyaret sırasında yaralı askerlerden Volkan Demir'in terhisine 50 gün kaldığını öğrenen Orgeneral İlker Başbuğ, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'terhis süresi kısalan askerleri sınırda görevlendirmeme' yönünde görüş bildirdi. Ancak bu teklifi duyan Volkan Demir, Başbuğ ve Erdoğan'ı, "Arkadaşlarımın şehit olduğu, yaralandığı Gediktepe'de değil 50 gün, bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım' sözleriyle duygulandırdı.

Bacağındaki şarapnel parçalarına rağmen askerliğini Gediktepe'de tamamlayarak Gaziantep'e dönen Volkan Demir, çatışmanın ardından hafif yaralı olduğu ve hastanede tedavi görmediği gerekçesiyle gazilik unvanını elde edemedi. Terhisinin ardından bir süre psikolojik tedavi de gören Demir, aradan geçen süre içerisinde iş bulamadı. Nişanlı olan ve gaziliğini de ispatlayamayan Volkan Demir, geçtiğimiz pazartesi günü bir konferans için Gaziantep'e gelen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret etti. İlker Başbuğ, Gediktepe'de Recep Tayyip Erdoğan ve İlker Başbuğ ile birlikte çekilmiş çerçevelettiği fotoğrafı ile gelen Volkan Demir'i tanıdı ve 'dikili taş olurum' sözünden hatırladı.

Bir süre sohbet ettiği Volkan Demir'in bacaklarında şarapnel parçası bulunduğunu ve işsiz olduğunu öğrenen Başbuğ, "İşsiz olmasına üzüldüm. Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim yani? Ülkede şehitlerinize, gazilerinize ve size hizmet eden emeklilerinize sahip çıkacaksınız. Bir devlet, bir millet şehitlerinin geride bıraktıklarına, gazilerine ve emeklilerine sahip çıkmıyorsa o ülkenin geleceğini ben parlak görmüyorum" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

FATMA ŞAHİN SAHİP ÇIKTI

İlker Başbuğ ile Volkan Demir'in yıllar sonra gerçekleşen duygusal buluşmasının haber olması kamuoyunda geniş yankı buldu. İşsiz olan askerin yaşadığı dramın gazete ve televizyonlarda verilmesinin ardından yüzlerce kişi Volkan Demir'e telefonla ulaştı yardımcı olma sözü verdi. Dünden itibaren telefonları susmayan Volkan Demir'i, durumunu öğrenen AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de arayarak belediyeye davet etti. Fatma Şahin, yaşadığı dram ile herkesi yaralayan askere gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi. Şahin, bir süre gazilik unvanını neden elde edemediğine ilişkin sohbet ettiği Volkan Demir'e belediyenin hukukçularından destek alarak hakkı olan unvana kavuşması için yardım edeceğini ve konuyu bire bir takip edeceğini söyledi.

"ÖNCE İŞ, SONRA EŞ"

Hukuki desteğin yanı sıra Volkan Demir'e iş desteği sağlayacaklarını da ifade eden Fatma Şahin, "Arkadaşımızın durumu ortada ve yapılacak her türlü katkıyı vereceğiz. Hukuki süreci yönetirken kendisinin ve ailesinin mağdur olmaması için de sağlık durumuna uygun bir iş ortamı sağlayacağız. Bu konuda çalışma yapacağız ve raporuna uygun bir iş bulacağız. Bu hafta bu durumu netleştirecek ve gelecek hafta işe başlatacağız. Hayırlı olur inşallah" diye konuştu.

Fatma Şahin işe yerleştirecekleri Volkan Demir'in nişanlı olduğunu öğrenince, "Önce iş, sonra eş. Artık düğünü de yaparız" dedi.

"KENDİMİ HAYALET GİBİ HİSSEDİYORDUM"

Terhisinin ardından unutulduğunu ve kendisini hayalet gibi hissettiğini ancak İlker Başbuğ ile buluşmasının basına yansımasıyla hayatının bir anda değiştiğini ifade eden Volkan Demir ise şunları söyledi: "Sanki bu zamana kadar hiç yaşamıyor, hayalet gibi hissediyordum kendimi. Ama yaşadıklarım bana hayalet olmadığımı ve toplumun bir parçası olduğumu anlattı. Dünden itibaren telefonum susmadı, herkes destek için beni aradı. Bu süreçte en büyük destekçim nişanlım oldu ve psikolojik destek ile yaşadığım bunalımdan çıkardı. İnşallah en kısa sürede işle birlikte düğünü de yaparız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Başbuğ'u Duygulandıran Askere Fatma Şahin'den İş Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement