Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Afrin Harekatı Gaziantep İçin Ayrı Önem Taşıyor" - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Afrin Harekatı Gaziantep İçin Ayrı Önem Taşıyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Afrin Harekatı Gaziantep İçin Ayrı Önem Taşıyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Afrin harekatının Gaziantep ve bölge için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Hem Suriye’nin toprak bütünlüğü hem şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sınır güveliği açısından...

12.02.2018 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Afrin harekatının Gaziantep ve bölge için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Hem Suriye'nin toprak bütünlüğü hem şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sınır güveliği açısından ayrı önem taşıyor" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı ilk birleşimi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. 106 maddenin görüşüldüğü toplantıda gündemdeki 80 madde İmar Komisyonuna, 7 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna, 2 madde Hukuk Komisyonuna, 1 madde Çevre Komisyonuna, 1 madde de Tarife Komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Toplantıda konuşan Fatma Şahin, YPG/ PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerini bitirmek amacıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın yürütüldüğünü belirterek, harekata sonuna kadar destek verdiklerini kaydetti. Gaziantep ve bölge için harekatın ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Şahin, "Afrin bölgesinde Mehmetçiklerimizin yaptığı operasyon şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli. Özellikle iki patlama yaşamış bir şehiriz ve terör örgütleri ile yıllarca mücadele etmiş bir şehiriz. Hem Suriye'nin toprak bütünlüğü hem şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sınır güveliği açısından ayrı önem taşıyor. Uluslararası hukuka da uygun bir şekilde bu harekat güçlü bir şekilde devam edecek ve sonuçlanacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"Suriye mülteciler ülkelerine geri dönecek"

Başkan Şahin, bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından çok sayıda mültecinin topraklarına geri döneceğini ifade etti. Cerablus'ta gerekli yatırımların ardından bölgedeki nüfusun 15 günde 3 binden 50 bine çıktığını anlatan Şahin, "Ben Cerablus'a ilk gittiğimde DEAŞ'tan yeni temizlenmişti ve suyu, elektriği olmayan ölü bir ilçeydi. Daha sonra devletimizin verdiği destekle 15 gün içerisinde 3 bin olan nüfus 50 bine çıktı. Yani güvenli bölge tesis edilir edilmez insanlar toprağına geri döndü. Bizim açımızdan o toprakların gerçek sahiplerinin oraya geri dönmesi hem bizim güvenliğimiz açısından hem de bölgenin yükünün hafifletilmesi açısından çok önemli. Biz bu operasyonun sonucunda da binlerce insanın topraklarına geri dönmesini bekliyoruz. Biz bu harekatı sonuna kadar destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis 2. Başkan Vekilliğine Latif Karadağ'ın seçildiği toplantıda gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu ise, 100. Yıl Kültür Parkı'nda kaçak yapılaşmanın devam ettiğini ileri sürerek, "Bizim sizden ricamız bunu durdurmanız ve parkı şehre yaraşır bir hale getirmenizdir. Bu konuya hassasiyet göstermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Şahin ise, Sucu'ya, "Bu konuda baştan beri ne diyorsak aynı sözler yine geçerlidir. O parkı korumak bizim boynumuzun borcudur" yanıtını verdi.

Şubat ayı ikinci toplantısının ise 16 Şubat Cuma günü saat 15.00'de yapılması kararlaştırıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Afrin Harekatı Gaziantep İçin Ayrı Önem Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement