Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, GaziantepKart devreye girene kadar belediye otobüsleri ve tramvaylardan ücretsiz yararlanılacağı bildirildi.

03.06.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, GaziantepKart devreye girene kadar belediye otobüsleri ve tramvaylardan ücretsiz yararlanılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "GaziantepKart"a geçişle ilgili işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Belediye otobüsleri ve tramvaylarda GaziantepKart devreye girene kadar binişlerin ücretsiz olacağı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mevcutta kullanılan Kart27 toplu taşıma elektronik sisteminin süresinin dolması nedeniyle akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında birçok yeniliği bulunduran yeni GaziantepKart sistemine geçiş süreci başlatıldı. Bu kartla ülkemizde ve dünyada kullanılan tüm temassız kredi kartlarıyla ayrıca akıllı cep telefonlarıyla biniş yapılabilecek. Vatandaşlarımız evinden herhangi bir yere gitmeden internetten ya da cep telefonlarından toplu taşıma araçları için kartına para yükleyebilecek. 'Otobüsüm nerede ve nasıl giderim' uygulamasıyla gitmek istedikleri yere planlama yapabilecek. Yeni sistemde akıllı duraklar devreye girecek. Kart dolum otomatları iki katına çıkarılacak. Otobüs ve tramvaylarda yasalara aykırı herhangi bir olumsuzluk halinde şoför, panik butonuna basarak Emniyete haber verebilecek. Özel halk otobüsü esnafımız da kendi otobüslerinin biniş bilgilerine daha detaylı ulaşabilecek."

Açıklamada ayrıca kartların ücretsiz değiştirileceği, yeni sistem aktif hale gelene kadar "halk otobüsü ve dolmuşlarda 65 yaş üstü için ücretsiz biniş ve öğrenciler için de indirimin geçerli olacağı" bilgisine yer verildi.

"Keşke sürekli böyle olsa"

Belediye otobüs ve tramvay duraklarına gelen Gaziantepliler, görevlilerce bilgilendirilip araçlara yönlendirildi. Özel halk otobüsleri ise seferlerine ücret alarak devam etti.

Vatandaşlardan Seyithan Özlü, üniversite öğrencisi olduğunu dün itibarıyla tramvayın ücretsiz olduğunu öğrendiğini belirtti.

Ücretsiz biniş kararının kendilerine yaradığını aktaran Özlü, "Belediyemize bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz. Bizim işimize yaradı. Öğrenciler için çok iyi oldu, keşke sürekli böyle olsa." dedi.

Yusuf Çetin ise "Kart okutmadan direkt geçiş yapıyoruz. Çok mutluyuz. Bence böyle olması çok güzel oldu. Bundan sonra böyle devam etsin." ifadesini kullandı.

Süleyman Karadağ da "Tramvay ve belediye otobüsleri ücretsiz. Halk otobüsleri ise ücretli. Bu nedenle olabildiğince belediye otobüslerinden yararlanmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement