Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Genç Çiftlere Ev Eşyası Yardımı Yapıyor - Son Dakika
Yaşam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Genç Çiftlere Ev Eşyası Yardımı Yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Genç Çiftlere Ev Eşyası Yardımı Yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, evlenen genç çiftlere destek olmak amacıyla ev eşyası yardımı yapıyor. Başvuru şartlarını yerine getiren 200 yeni evli çifte yardım yapılacak.

26.05.2023 17:30  Güncelleme: 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB), bu yıl dünya evine girecek genç çiftlere destek olmak için hazırladığı ev eşyaları ilk sahiplerine ulaştı.

Başkan Fatma Şahin'in, "Yuva kurmak sizden, destek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden" sözlerinden hareketle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında müjdelediği destek paketinin dağıtımına başlandı. Bu çerçevede Şehitkamil ilçesine bağlı Fıstıklık Mahallesi'ndeki yeni çiftlerin buz dolabı ihtiyacı giderildi.

Şimdiye kadar yaklaşık 7 bin kişi başvurdu!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Abdullah Aksoy, "Yuva kurmak sizden, destek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden" projesine şimdiye kadar yaklaşık 7 bin kişinin başvurduğunu belirterek, "Başvuran vatandaşlarımız, evlilik cüzdanını oluşturduktan sonra biz, bu başvuruları değerlendirme altına alıyoruz. Zaten ortalama olarak da Gaziantep genelinde yılda 20 bin civarında çift evleniyor" dedi.

Başvuru şartları uyan 200 yeni evli çifte talep ettiği ev eşyaları ulaştırılacak

Aksoy, şu ana kadar 200 genç çiftin evlilik cüzdanını oluşturduğu için bu yardımdan faydalanacağını dile getirerek, "Hali hazırda 7 bini aşkın çiftin başvuruları da şartlarının olgunlaşmasıyla değerlendirilerek eşya dağıtım programına peyderpey alınacak. Dağıttığımız ev eşyalarının içerisinde; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, oturma grubu ve elektrikli ev eşyaları bulunuyor. Çiftlerimiz yalnızca bir seçenek içerisinde yer alan bir ürün desteğinden faydalanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına aileye müessesesine çok önem verdiklerini aktararak devam eden Aksoy, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in talimatıyla başlatılan bu projede gençlerimiz mutlu ailelerde, mutlu yuvalarını kurarken biz de bu mutluluklarına bir nebze katkımız olsun istiyoruz. Haliyle bugün başvurusu alınan genç çiftlerimizin beyaz eşyalarını taşımaya başladık. Evlenecek olan yeni çiftlerimiz, başvurularını yaparak şartları da uygun olması halinden bu destekten faydalanabiliyorlar. Bu destek bizler için çok önemli. Çünkü mutlu aileler, mutlu toplumları oluşturuyor. Mutlu toplumlar da mutlu devletleri oluşturuyor. Biz aile kurumuna, çok önem veriyoruz. Genç çiftimize de ömür boyu mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Büyükşehir'in bu destek paketinden faydalanan Yalçın Sağ ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bu desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, "Büyükşehir'in yaptığı çalışmalar çok güzel, yapılan bu yardımlardan dolayı memnunum" dedi.

7 Mayıs 2023 tarihinden sonra evlenen veya evlenecek 18-30 yaş aralığındaki çiftlerden yalnızca bir kişinin yararlanabileceği destek paketinin başvuruları, "https://kadindostu.gaziantep.bel.tr/genc-basvuru/beyaz-esya'id=2&tc=" internet adresinden alınmaya devam ediyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Genç Çiftlere Ev Eşyası Yardımı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    10:59 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde demirleyen çimento yüklü bir geminin kaptan köşkünde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu
    10:59 Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu

    Bayburt'un Kop köyünde besicilik yapan Halil İbrahim Albal'ın kaybolan 4 büyükbaş hayvanı, jandarmanın drone takibiyle bulundu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarının 3'üncü gününde Kop Dağı eteklerinde bulunan hayvanlar, sahibine teslim edildi.

  • İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    10:58 İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gazdan zehirlendikleri değerlendirilen 3 kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, mağarada bulunan cesetlere ulaştı ve çıkarmak için çalışma başlattı.

  • Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış
    10:54 Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini fark edince şoke oldu. Olayın ardından polise haber veren vatandaş, insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğa baharın gelişiyle canlandı
    10:54 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğa baharın gelişiyle canlandı

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havaların ısınmasıyla doğa bütün güzelliklerini göstermeye başladı. Karların erimesiyle oluşan göletlerde angıtlar ve yeşilbaş ördekler yüzmenin keyfini çıkardı. Düzmeşe ormanlık alanında ise çiğdemler, mor kardelenler ve sarı çayır çiçekleri açtı. Mescitli köyünde ise çiftçiler sezonun ilk arpa tohumlarını ekmeye başladı.

  • Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı
    10:51 Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yaya geçidinde ilerleyen bir tırın çarpması sonucu bir kişi tırın altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi. Kaza saatler arasında şehir içi trafiğine çıkan tır sürücüsüne para cezası uygulandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı
    10:46 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve kepçe operatörü gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı
    10:44 Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı. Kent genelinde trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler titizlikle yürütüldü. - GAZİANTEP

  • Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu
    10:40 Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında sobadan kaynaklı çıkan duman, yangın alarmının devreye girmesiyle hızlı müdahale ile felaketin önüne geçildi. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri de çevre güvenliğini sağlamaktadır.

  • Engelli gence sokak ortasında sözlü ve yumruklu saldırı
    10:39 Engelli gence sokak ortasında sözlü ve yumruklu saldırı

    Sultangazi'de bir marketin önünde yaşanan olayda, bir kişi engelli gence laf attıktan sonra tartışma çıktı. Tartışma sırasında şüpheli engelliye yumruk attı ve olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Polis ekipleri, şikayet üzerine saldırganı yakalayarak gözaltına aldı.


Advertisement