Gaziantep'e "Gazi" Unvanı Verilişinin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'e "Gazi" Unvanı Verilişinin 97. Yıl Dönümü

Gaziantep'e "gazi" unvanı verilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan...

07.02.2018 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'e "gazi" unvanı verilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu kutlama mesajı yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, Gaziantep'in İstiklal Madalyalı ve dünyada "Gazi" unvanına sahip ilk ve tek şehir olmasını kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını vurgulayarak, hiçbir yardım ve destek almadan gösterdikleri şanlı direniş ve bağımsızlık mücadelesinin, tüm yurda ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in Şahinbey, Karayılan ve Özdemir Bey gibi adsız kahramanlar öncülüğünde düşman işgalinden kurtulduğunu, mücadelede 6 bin 317 şehit verildiğini anımsatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Gaziantepliler kahramanlık, yiğitlik ve cesaret timsali olmuşlardır. Nüfusunun 4'te 1'i şehit, kalanı da gazi olan Antep'in, 11 ay süren emsalsiz mücadeleyle yazdığı bu destan, Türk Milleti'nin gönlünde de hak ettiği yeri almış, Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu destansı mücadeleyi ölümsüzleştirmek için, 8 Şubat 1921 tarihinde şehrimizin adını "Gazi" unvanı ile taçlandırmıştır. Bu unvanı 97 yıldan beri şerefle taşıyan Gaziantepliler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz." sözünü rehber edinmiştir. 97'nci dönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız "Gazi"lik günümüzde, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün hemşerilerimin "Gazi"lik gününü kutluyorum."

Milletvekili Koçer de Antep savunmasının milli mücadele tarihinde ayrı bir yer ve öneme sahip olduğunu belirterek, "Ülke ekonomimize, tarihsel ve kültürel mirasımıza verdiği katkıyla önemini ve marka değerini artırarak sürdürmektedir. İstiklal Madalyalı ve Gazi unvanına sahip tek şehir olmanın gurur ve sorumluluğu ile Gaziantepliler daha çok çalışarak, daha çok üreterek mücadelesine devam etmektedir. Antep'e "Gazi" unvanının verilişinin yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Şahin de yürekleri ve vatan sevgileri memleket kadar büyük Anteplilerin düşman karşısında direniş destanı yazdığını hatırlatarak, şehrin şanlı tarihini "Gazilik" gibi anlamlı ve onurlu bir unvanla taçlandırdıklarını belirtti.

"Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum" inancı, azim ve kararlılığıyla açlık ve yokluk içindeki bu şehrin, 11 ay boyunca 6 binden fazla şehit verdiğini anımsatan Şahin, "Ülkenin hemen hemen her noktasında devam eden milli mücadelemizde Gaziantep'imiz adeta ikinci bir Plevne savunması ya da ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabileceğimiz bir direniş göstermiş ve tam bağımsızlığa giden yolda yaptığı katkı nedeniyle 'gazilik' unvanını hakkaniyetle, bileğinin hakkıyla almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

GSO Başkanı Konukoğlu

Anteplilerin dünyaya örnek gösterilen direnişinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar" sözüyle taçlandığını vurgulayan Konukoğlu, Gazianteplilerin bağımsızlık uğruna açlık ve yoksunluğa rağmen 11 ay canı pahasına savaştıklarını anımsattı.

Antep'i Gaziantep yapan atalarına, ekonomideki başarılarla layık olma çabasında olduklarını ifade eden Konukoğlu, hiçbir yardım almadan şehrini savunan Gazianteplilerin tarihe geçtiğini belirtti.

GTO Başkanı Hıdıroğlu ise Antep halkının düşman önünde eğilmeden dünyaya örnek olacak bir mücadele sergilediğini, verdikleri destansı mücadeleyi "Gazi"lik unvanıyla taçlandırdığını vurguladı.

O kahramanların torunları olarak onlara layık olmaya çalıştıklarını belirten Hıdıroğlu, Gaziantep'in geçmişte olduğu gibi bugün de ekonomik, kültürel ve sosyal alanda gösterdiği başarıyla gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam ettiğine dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'e 'Gazi' Unvanı Verilişinin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement