GAZİANTEP-ERBİL DİREKT UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

GAZİANTEP-ERBİL DİREKT UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLADI

GAZİANTEP Havalimanı'ndan Irak'ın Erbil kentine direkt uçuşlar yeniden başladı.

31.01.2022 13:14  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP Havalimanı'ndan Irak'ın Erbil kentine direkt uçuşlar yeniden başladı. Yolcular baklava ikram edilerek uğurlandı.

Gaziantep Havalimanı'ndan Erbil'e yapılan uçuşlar pandemi süreci ile birlikte uzun bir süre durduruldu. Her iki kent arasındaki ulaşım kolaylığı ile ticaret ve turizm hareketliliğinin artması amacıyla uçuşların yeniden başlaması için çalışmalar yapıldı. Anadolu Jet tarafından gerçekleştirilen ilk uçuşta Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları giden yolcuları baklava ikram ederek uğurladı. Karşılıklı yapılacak uçuşların haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri yapılacağı öğrenildi.

'BUNDAN SONRA BAĞDAT SEFERLERİMİZ DE BAŞLAMIŞ OLUR'

Gaziantep Valisi Davut Gül, bu ulaşım kolaylığı sayesinde her iki şehir arasında ticari ilişkilerin artacağın belirterek, "Irak'a ilk sefer yapan uçağımızı uğurlamaya geldik. Irak bizim ticari partnerlerimizden en önemlisi. Bu hizmetle iş adamlarımızın hayatını daha da kolaylaştırmış olacağız. Direk seferlerle birlikte hem Irak'ın Gaziantep ile ilişkileri daha da artmış olacak hem de Gaziantep ihracatını daha çok arttırmış olacak. Bundan sonra Bağdat seferlerimiz de başlamış olur. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed ise, her iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirme anlamında bu uçak seferlerinin önemli adımlar olduğunu kaydederek, bu uçuşlar sayesinde ticari anlamda çok güzel bağlantılar sağlanacağını kaydetti.

GAZİANTEP-ERBİL DİREKT UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel GAZİANTEP-ERBİL DİREKT UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    22:38 Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Tuğba Yurt, Merkez Park'ta konser verdi. Seyhan Nehri kıyısında gerçekleşen konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansını alkışladı.

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement