Gaziantep Halısında 14 Bin Kişi Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Halısında 14 Bin Kişi Yürüdü

Gaziantep Halısında 14 Bin Kişi Yürüdü

Dünya halı sektörünü Gaziantep'te buluşturan DomotexTurkey Halı fuarı 89 ülkeden 14 binin üzerinde sektör profesyonelini ağırladı.

03.05.2019 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya halı sektörünü Gaziantep'te buluşturan DomotexTurkey Halı fuarı 89 ülkeden 14 binin üzerinde sektör profesyonelini ağırladı.

27-30 Nisan 2019 tarihlerinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) işbirliğinde Hannover FairsTurkey Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen "DOMOTEX Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarını" 14.309 sektör profesyoneli ziyaret etti.

Ziyaretçi sayısı yüzde 20 arttı

30 Nisan'da son bulan DomotexTurkey Halı Fuarını değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım "Hedeflediğimiz gibi kendi rekorumuzu kırdık. Ziyaretçi sayımızda yüzde 20 artış sağladık" dedi.

Gaziantepli halıcılara teşekkür eden Yıldırım, "Yüz akımız halı sektörü için Ticaret Odası olarak 12 yıldır düzenlediğimiz fuarlar ile sektörün küresel pazarlara taşınmasına aracılık ediyoruz. Paydaşlarımız Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası ile tek hedefimiz sektörün başarısını sürdürülebilir kılmak. Hannover FairsTurkey Fuarcılık ile birlikte 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz fuarda gördük ki bu hedefe ulaşmak için gücümüz var. Bu gücü yaratan Gaziantepli halıcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Fuarın organizasyonunda sektör temsilcilerinin taleplerini dikkate aldıklarını vurgulayan Yıldırım, "Sektör temsilcilerimiz bu fuarın İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarının akabinde düzenlenmesinin profesyonel ziyaretçiler için daha verimli olacağı görüşündeler. Fuar ziyaretçi sayısındaki yüzde 20 artış da bu öngörüyü doğruladı. DomotexTurkey 2019'a 14 ülkeden 203 katılımcı firma 89 ülkeden 14 binin üzerinde ziyaretçi ile önemli bir başarıya imza attı" şeklinde konuştu.

Yıla damgasını vuran bir fuar gerçekleştirdik

DOMOTEX Turkey'in Türkiye halı ve zemin kaplamaları sektörünü uluslararası alanda yine büyük bir başarıyla temsil ettiğini belirten Hannover FairsTurkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkınise fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

"Almanya, ABD ve Çin'de düzenlediğimiz DOMOTEX fuarlarından sonra Gaziantep'te düzenlediğimiz DOMOTEX fuarında dünya genelinden pek çok önemli satınalmacıyı, ülkemizin değerli firmaları ile biraraya getirdik. Türkiye makine halısı sektörünü hedef ülke pazarlarıyla bir araya getirdiğimiz fuarda bu yıl ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Fransa, Hindistan, İngiltere, İran, Polonya, Özbekistan, Türkmenistan ve Ürdün gibi 14 farklı ülkeden katılımcı firmalarımızı Gaziantep'te ağırladık. Halı ve zemin kaplamaları alanında dünyanın en önemli uluslararası organizasyonu olan DOMOTEX Turkey ileyıla damgasını vuran bir fuarı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu noktada aynı amaç için beraber yol aldığımız ve desteğini esirgemeyen değerli paydaşlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Halısında 14 Bin Kişi Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement