Gaziantep'in Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var" - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'in Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var"

Hannover Fairs Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya makina halısı üretiminin başkenti Gaziantep'in, ürünlerini daha iyi sergileyebilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için yeni ve daha büyük bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

26.04.2018 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hannover Fairs Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya makina halısı üretiminin başkenti Gaziantep'in, ürünlerini daha iyi sergileyebilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için yeni ve daha büyük bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Dünyanın en önemli fuarlarından Domotex Almanya ve Domotex Türkiye'yi düzenleyen Hannover Fairs'in Genel Müdürü Kühnel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası iş birliğiyle 11'incisi düzenlenen Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü söyledi.

Domotex'i bu yıl 5. kez birlikte düzenlediklerini anlatan Kühnel, "Beşine de katıldım ve bu yıl önceki yıllara göre oldukça pozitif yönde gelişmeler gözlemliyorum. Stantların tasarımları her geçen gün daha da profesyonelleşiyor. Bu yıl GTO ve GAHİB ile ciddi iş birlikleri kurduk. Kendimi bu ailenin bir üyesi olarak hissediyorum." dedi.

Kühnel, Domotex Türkiye'nin Gaziantep için önemine dikkati çekerek, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi ve katılımcının fuara geldiğini belirtti. Fuarın halı sektörünün yanı sıra kent ekonomisi ve turizmine de katkı sağladığını anlatan Kühnel, şunları kaydetti:

"Gaziantep dünya genelinde makina halıcılığının merkezi konumunda, halı üretiminin yüzde 30'unu tek başına karşılıyor ama bunun daha da artacağına inanıyorum. Dünyanın büyük mağazalarında da Gaziantep'te üretilen halılar satılıyor. Bu kapsamda fuarın önemi daha da iyi anlaşılabilir. Domotex Türkiye'ye bu yıl yoğun ilgi var. Katılımcı firmalardan gelen talepleri fuar alanında yer kalmadığı için geri çevirmek zorunda kaldık. Çünkü 22 bin metrekarelik fuar alanı artık Gaziantep'e yetmiyor. Dünya halıcılığının merkezi olan bir kentin daha büyük bir fuar alanına ihtiyacı var."

Domotex Hannofer'i 95 bin metrekarelik bir alanda düzenlediklerine dikkati çeken Kühnel, Domotex Türkiye'ye katılan tüm firmaların orada da mutlaka yer aldığını dile getirerek "Aslında biz Domotex Hannover'i Türklerin şov yaptığı bir fuar olarak da görüyoruz. Koridorlarda gezerken kendimi Gaziantep'teki fuarda gibi hissediyorum. Çünkü her yerden Türk dostlarım çıkıyor" diye konuştu.

Fuar

Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan 195 firma, ürünlerini 22 bin 175 metrekarelik kapalı alanda alıcıların beğenisine sundu. Ülke genelinden 160 firmanın katıldığı fuarda, Gaziantepli 122 firma stant açtı.

ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün'den katılan firmaların 195 stant açtığı fuar, 27 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'in Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement