Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

Gaziantep\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak: "25 Aralık, toprağa kanla nakşedilmiş yüreklerdeki memleket sevdasının taçlandığı, düşmanın dönmemek üzere gittiği gündür"

23.12.2013 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu 25 Aralık'ın toprağa kanla nakşedilmiş yüreklerdeki memleket sevdasının taçlandığı, düşmanın dönmemek üzere gittiği gün olduğunu bildirdi.

Bakbak, yayımladığı mesajında, 25 Aralık gününün 11 ay boyunca açlığa, susuzluğa, bütün yokluklara rağmen Antepli yiğit bacı, kardeşlerin yazdıkları kahramanlık destanının yıldönümü olduğunu belirtti.

Bakbak, mesajında şunları kaydetti:

"Toprağa kanla nakşedilmiş yüreklerdeki memleket sevdasının taçlandığı, düşmanın dönmemek üzere gittiği gün. Zehirli zerdali çekirdeğinden ekmek yiyerek, döküntü silahlarla, ramazan topuyla düşmana kafa tutan bir neslin torunlarıyız biz. Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan, Aslan Bey ve daha nice kahramanların torunlarıyız. 14-15 yaşındaki Memik'in düşman kurşunuyla vurulan kardeşini hastaneye götürdüğünde dediği gibi, 'Ey kahpe düşman sen Türk'ün hele bir Anteplinin sizin bir ordunuza bedel olduğunu bilmezsin. Aç, ilaçsız, silahsız kalsak, silah yerine sopa kullanır, ekmek yerine acı çekirdek yer gene teslim olmayız.' Teslim olmadık, olmayız. Bugün de el birliğiyle, gönül birliğiyle Gazi şehrimiz için mücadele ediyoruz. Onu hak ettiği yere taşımak, kalkındırmak için, hemşehrilerimizi daha iyi bir yaşama kavuşturmak için, barışımızı daim kılmak için, bütün bu mirası  layıkıyla geleceğe taşımak için bugün de çok çalışıyoruz. Atalarımız rahat uyusun. Ruhları şad olsun." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement