Gaziantep 'Mesleki Eğitimden İstihdama' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep 'Mesleki Eğitimden İstihdama' Projesi Tanıtıldı

'Mesleki Eğitimden İstihdama' projesi tanıtıldıGaziantep'te, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Gaziantep Valiliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından SODES 2017 kapsamında düzenlenen 'Mesleki Eğitimden İstihdama' projesinin bilgilendirme ve açılış toplantısı düzenlendi.

18.01.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Mesleki Eğitimden İstihdama' projesi tanıtıldı

Gaziantep'te, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Gaziantep Valiliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından SODES 2017 kapsamında düzenlenen 'Mesleki Eğitimden İstihdama' projesinin bilgilendirme ve açılış toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitimden İstihdama' projesinin tanıtım toplantısına; Vali Yardımcısı Halil uyumaz ve oda başkanı katıldı. Proje kapsamında 20'li gruplar halinde ahşap iskelet montaj elemanı eğitimi, bilgisayar destekli proje çizimi ve temel makyaj eğitimi verilecek. Mesleki eğitim programını tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belgelendirilerek ilgili sektörlerde istihdam edilecek. SODES kapsamındaki sosyal destekli projelerin çok önemli olduğunu belirterek, Halil Uyumaz, SODES kapsamındaki sosyal destekli projeler hükümetimizin Valiliğimizin, esnafımızın, inanarak canla başla çalıştıkları çok bereketli bir proje. Bazı harcamalar vardır ki bir harcarsınız, beş yüz kazanırsınız işte bu projede bunlardan birisi. Biz çok sınırlı bir destekle esnafımızın, insanlarımızın ellerine teslim ederek kendi yetenek ve kabiliyetleriyle yaptıklarını görüyoruz dedi. Yaptıkları birçok projeyle Türkiye'de 1'inci olduklarını ifade eden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise Hem yapmış olduğumuz projeler, hem de elimizde bulunan mevcut eğitim merkezlerimizde Türkiye'nin birincisiyiz. Bu projelerle çok güzel işler yapıyoruz. Son 8 yılda, 10 bin 783 kursiyerimiz var. Seçilen 8 pilot illerden biri bizdik, bu iller içersinde 3 bin 272 kursiyer alarak Türkiye'de birinci olduk. Bu projelerde bayanları ve engellileri öncelik tanıyarak, kursiyerlerimizin yüzde 60'ını istihdama kazandırdık diye konuştu.

Gaziantep \'Mesleki Eğitimden İstihdama\' Projesi Tanıtıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep 'Mesleki Eğitimden İstihdama' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement