Gaziantep Rektör Coşkun Kapatılan 15 Vakıf Üniversitesi Fetö?nün Kuluçka Merkezi Konumundaydı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Rektör Coşkun Kapatılan 15 Vakıf Üniversitesi Fetö?nün Kuluçka Merkezi Konumundaydı

Gaziantep Rektör Coşkun Kapatılan 15 Vakıf Üniversitesi Fetö?nün Kuluçka Merkezi Konumundaydı

Rektör Coşkun Kapatılan 15 vakıf üniversitesi FETÖ'nün kuluçka merkezi konumundaydıGAZİANTEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar çerçevesinde kapatılan 15 vakıf üniversitesinin, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kuluçka merkezi konumunda olduğunu öne sürdü.

26.07.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rektör Coşkun Kapatılan 15 vakıf üniversitesi FETÖ'nün kuluçka merkezi konumundaydı

GAZİANTEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar çerçevesinde kapatılan 15 vakıf üniversitesinin, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kuluçka merkezi konumunda olduğunu öne sürdü.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, 8 yıldır sürdürdüğü rektörlük döneminde yaptığı çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Üniversite içinde yapılan spor salonu, deney hayvanlarının bulunduğu binayı, araştırma merkezi ve diğer yerleşkeleri dolaşan Rektör Yavuz Coşkun, Mavera Kültür ve Sanat Merkezi'nde gazetecilere açıklama yaptı. 15 Temmuz gecesi bir grup askerin başarısız darbe girişiminin ardından ülke genelinde terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi ve OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile FETÖ'yle irtibatı saptanan 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Kapatılan 15 vakıf üniversitesinin FETÖ'nün kuluçka merkezi olduğunu iddia eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Kapatılan 15 vakıf üniversite FETÖ'nün kuluçka merkezi konumunda. Bu üniversiteler kuluçka merkezi gibi çalışan üniversitelerdir. Şu anda bu üniversitelerin mal varlıklarına devlet el koydu. Bize devretmedi. Devlet bizzat onların sahibi. Defterdarlık bunların tapularını kendi envanterlerini kaydetti. Kanun diyor ki bu öğrenciler vakıf veya devlet üniversitelerini dağıtılır. Bir çalışma yapılacak. Bunu da YÖK yapacak. Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler, vakıf veya devlet üniversitelerine dağıtılacak. Bizler de verilen rakamlara uyacağız. Kurumlar içerisine yerleşmiş hala yani şunu anlayabiliyorum; geçmişte insanların birçoğunun yolu oralardan geçmiş, fakat geçmişte kaldı. 2013'ün sonunda hala ayılmamış insanlar var. Bugün yapılanlara darbe diyemiyorlar. Bunlardan hala medet umuyorlar. Bu tür insanlar topluma zarar verecek insanlardır. Bunların devlet kurumlarından ayıklanması son derece doğrudur ve yerindedir. Bizim kurumda da bunlara dair insanların yer olduğunu biliyoruz. Hem akademik hem idari çok ciddi çalışma yaptık. Burada hukuka çok dikkat ediyoruz. Üniversitemizde 150'yi aşkın görevli hakkında inceleme yapılıyor. 100'e yakın kişi de açığa alındı."

8 yıllık rektörlük döneminde yapılan çalışmaları da aktaran Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'ni dünya üniversiteleri arasına soktuklarını belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"8 yıllık beraberliğimizin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Hesap verilebilirlik ilkesiyle hareket ederek ilk başladığımız günden itibaren ne yapacağımızı söylediğimiz gibi bugün de ne yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversite dediğimiz zaman üniversiteyi kapalı bir yer olmadığı sadece yüksek tahsil veren bir yer olmadığı düşüncesiyle yola çıktık. 8 yıllık canhıraş bir çalışma verdik. Toplumla bütünleşen bir üniversite, topluma katan bir üniversite, insanları kucaklayan, topluma yukarıdan bakan değil, fildişi kulelerde oturan değil, toplumun içinde bir şekilde katma değer üreten bir üniversite, yaşayan soluk alan bir üniversite öngördük."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Rektör Coşkun Kapatılan 15 Vakıf Üniversitesi Fetö?nün Kuluçka Merkezi Konumundaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement