Gaziantep Resmen Doğal Bir Film Platosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Resmen Doğal Bir Film Platosu

Tanıtımlar doğru insanlar ve doğru projelerle doğru mecralarda sonuç verir.

25.01.2016 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastronomi kenti ünvanlı gündemden düşürülmemeli

Gaziantep başta olmak üzere Anadolu'da ki birçok kentin adeta doğal bir film platosu gibi olduğunu ifade eden Yazar dizi oyuncusu Ayhan Bozkurt yerli dizilerin kentlerde çekilmesinin o kentlerin yurt içi ve yurt dışında büyük tanıtımını yaptığını ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen ünlü yazar dizi oyuncusu Ayhan Bozkurt Gaziantep'i çok sevdiğini ve sık sık yakın dostu Ahmet Ümit'le birlikte ziyarete geldiğini ifade etti. Paramparça Dizisinin ünlü oyuncusu Ayhan Bozkurt yerli dizilerin Anadolu kentlerinde çekilmesinin o kentlerin birçok yönden dünya gündemine gelmesinde önemli roller oynadığını ifade ederek Gaziantep'in doğal bir film platosu olduğunu sözlerine ekledi. Ayhan Bozkurt yaptığı değerlendirmede "Gaziantep benim için önemli bir ilham kaynağı. Değerli dostum Ahmet Ümit'le birlikte sık sık ziyaret ediyorum. Doğal güzelliği yanında tarihi ve turistik değerleri, el sanatları ve mutfağı ile bütünlük oluşturan, eşsiz benzersiz bir kent. İnsanları doğal ve samimi. Daha önce Gaziantep'te birkaç yerli dizi çekimleri yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından önemli turist geldiğini öğrenim. Türk dizileri dünyanın birçok ülkesine pazarlanıyor. Dolayısıyla şehir tanıtımlarında bu diziler büyük rol oynuyor. Bugün bizler Paramparça dizisini İstanbul'da farklı yerlerde çekiyoruz. Dizinin yayınlanmasıyla birlikte bu yerlere yerli ve yabancı turist akınını yakından gözlüyorum. Gaziantep'te çekimi yapılan Zerda, bir bölümü Gaziantep'te çekilen Karagül, İkinci Başar ve Kurtlar Vadisinin birkaç bölümü, Ezo Gelin ve Yabancı Damat gibi diziler o dönemde kentin farklı kültürlerini ve zenginliklerini dünyaya taşıdı. Elbette bundan sonraki süreçte de Gaziantep birçok diziye ev sahipliği yapmalı. Yapacaktır da. Çünkü sahip olduğu özellikler film yönetmenlerinin ilgisini çekiyor. Gaziantep tarihi açıdan da önemli, bölgede yaşamış olan Hititler, Roma ve Selçuklu ve Osmanlı dönemleriyle ilgili dizilere konu olacak o kadar çok hikâyeye sahip ki. Bunlar elbette değerlendirilmeli. Gaziantepli bu değerlere sahip çıkarak gündemde tutulması için elinden gelenleri yapmalıdır" dedi.

Gastronomi kenti ünvanlı gündemden düşürülmemeli

UNESCO tarafından Gaziantep'in Yaratıcı Şehirler listesine alınmasıyla ilgili de bir değerlendirme yapan ünlü oyuncu "Bizler Gaziantep'in lezzetlerini özellikle İstanbul'da bulunan ve Gaziantep'e de büyük yatırımlar yapan Tahir Tekin Öztan'ın Sahan Restoranlar Zincirinde ve diğer Gaziantep markalı restoranlarda tattık. Gaziantep'e her gelişimizde de bu kentin lezzetleri ve lezzet mekânları ilk adresimiz oldu. Şimdi Gaziantep yeni bir unvanıyla dünya gündeminde. UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler listesinde. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu özelliğin ve unvanın gündemden düşürülmeden, altının doğru doldurulması, doğru adımlar ve doğru projelerle sürekli gündemde yer almasının sağlanması gerekir. Bu bir tanıtım atağına dönüşebilir. Festivallerle şölenlerle zenginleştirilebilir. Gaziantep'te biz üç yıl üst üste Şire Festivaline katıldık. Binlerce insanın katıldığı, yüzlerce yerli ve yabancı gazeteci ve televizyon haberci ve programcılarının akın ettiği bir festivaldi. Yanlış hatırlamıyorsam son festivalin yabancı ve ulusal basındaki çıkan haberlerinin reklam değeri yaklaşık yirmi milyon dolar olmuştu. Bu büyük bir tanıtım. Çeşitli nedenlerle bu yıl yapılmamış. Bence bir kayıp. Buna herkesin sahip çıkması lazım. Sadece şire değil, başta uluslararası bir kitap festivali olmak üzere, Gaziantep Yemekleri Festivalleri, el sanatları festivalleri vs yapılmalı. Festival demek imaj demek. Festival demek gündem olmak demek. Ama doğru adımlarla doğru projelerle olmalı bunlar. Yerli dizilerinde bölgeye yeniden çekilmesiyle Gaziantep dünya gündemindeki yerini güncel bir şekilde koruyacaktır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya'nın bu konudaki çalışmalarını öğrendim. Takdir ettim. Önümüzdeki süreçte de bu konuların doğru insanlarla doğru projelerle ve doğru mecralarda sürdürülmesi Gaziantep'i tam bir turizm cenneti haline getirecektir. Gaziantep bir huzur kentidir. Bunun bozulmasına Gazianteplilerin izin vermeyeceğine de inancım sonsuz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Resmen Doğal Bir Film Platosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement