Gaziantep'te 7 Şehit Yakını ile 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 7 Şehit Yakını ile 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi

Gaziantep\'te 7 Şehit Yakını ile 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında SANKO Okullarında Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlendi.

18.03.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında SANKO Okullarında Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan ile gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Şehitler ile gazilerin özgeçmişlerinin anlatılmasının ardından 7 şehit ailesi ile 2 gaziye protokol üyeleri tarafından Devlet Övünç Madalyası ile beratları verildi. Madalya ve beratların verilmesi sırasında salonda bulunan şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende; şehit asker ve polisler Serkan Perişan, Cevdet Deniz Özdemir, Mehmet Can, Ertuğrul Polat, Ferhat Avcı, Uğur Saka, Mustafa Altan ile terör örgütü ile girilen çatışmada ve mayına basarak yaralanan gazi Ahmet Durmaz ile Sait Yıldırım'a Devlet Övünç Madalyası ile Beratı verildi.

Törende, babası şehit olduğunda 55 günlük olan 2 yaşındaki Ömür Dila Saka verilen madalya ile uzun süre oynadı. Tek erkek evladının şehit olduğunu belirten Ali Saka, Bizim gözyaşımız döküldü, canımız yandı, başkalarının yanmasın. Artık analar ağlamasın istiyoruz. Devlet bize bu madalyayı layık gördü, bizde gelip aldıkö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 7 Şehit Yakını ile 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi - Son Dakika


Advertisement