'Canlı Bomba' Saldırısında Hayatını Kaybeden 41 Kişinin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

'Canlı Bomba' Saldırısında Hayatını Kaybeden 41 Kişinin Kimliği Belli Oldu

\'Canlı Bomba\' Saldırısında Hayatını Kaybeden 41 Kişinin Kimliği Belli Oldu

Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısında çoğu çocuk ve kadın 51 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden 41'inin kimliği belli oldu. Cenazelerden 37'si defnedildi.

21.08.2016 13:00  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te dün gece kına gecesinin yapıldığı sokağa terör örgütünün düzenlediği, çoğu çocuk ve kadın 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' saldırısında hayatını kaybeden 41 kişinin kimliği belli oldu, 37'si otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlananların cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen cenazeler için helallik alındı ve dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Başdanışmanı Abdurrezzak Ateş ve İl Müftüsü Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 37 kişinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu morgundaki 13 kişinin cenazesi ise otopsi işleminin ardından toprağa verilecek.

HAYATINI KAYBEDEN 41 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Gaziantep'teki 'canlı bomba' saldırısında yaşamını yitiren 51 kişiden kimliği belirlenen 41 kişi şunlar:

Fatma Abdullah,
Gurbet Akcan,
Kamil Akdoğan,
Bünyamin Akdoğan,
Saliha Akdoğan,
Muhammet Alpaslan,
İsmail Alpaslan,
Muhittin Alpdoğan,
Ubeyit Alpdoğan,
Hasan Alpdoğan,
Kamile Ayhan,
Nur Huriyet Ayhan,
Metin Caner,
Hüsam Cuma,
Abdulhamit Çelikten,
Süleyman Durak,
Serhat Eryılmaz,
Devran Eryılmaz,
Emine Nisa Gören,
Mirgin Gürbüz,
Salih İlper,
Yusuf İlter,
Murat Kalay,
Hakkı Okur,
Mehmet Ali Özcan,
Nergiz Özcan,
Kerem Özer,
Semanur Özer,
Mehmet Ali Taş,
Devran Toruman,
Osman Toruman,
Vesile Toruman,
Sinan Urtekin,
Ahmet Urtekin,
İbrahim Urtekin,
Mehmet Urtekin,
Muhammet Yağız,
Aliye Yağız,
Süreyya Yağız,
Orhan Yavuz ve
Şükran Ayhan.


ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Genelde doğu illerinden göç eden ailelerin oturduğu Beybahçe Mahallesi'ndeki 91007 Nolu Sokak'ta yapılan kına gecesine davetli gibi gelen 'canlı bomba' terörist, kalabalığın arasına girip kendini patlattı. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık, savaş alanına döndü. Kına gecesine gelenler canlarını kurtarmak için panik içinde kaçışırken, eğlencenin yapıldığı sokak cesetler ve yaralılarla bir anda kan gölüne döndü.


Bazı aileler hastane önünde yakınlarından gelecek bir haberi beklerken, bazı yurttaşlar da morgun önünde yas tutarken görüntülendi.


SON 4 YILDA 5'İNCİ PATLAMA

Gaziantep'te 2012 yılının 20 Ağustos'unda Karşıyaka Polis Merkezi önüne çekici ile park ettirilen otomobildeki bombanın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Gaziantep'te geçen 1 Mayıs'ta da Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi, Kamil Ocak Stadyumu ile iş merkezlerinin ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Emniyet Müdürlüğü ile ek binasının bulunduğu bölgeye düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 polis şehit olmuştu.


Gaziantep'te, 19 Mayıs'ta ise polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda IŞİD'in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz'ın üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı.

Ankara'da 10 Ekim'de 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren IŞİD'li 2 canlı bombayı, kente getirdiği için aranan Halil İbrahim Durgun, 14 Kasım'da polisin Gaziantep'te bir hücre evine düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Canlı Bomba' Saldırısında Hayatını Kaybeden 41 Kişinin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement