Gaziantep'te Enderun Usulü Teravih Namazı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Enderun Usulü Teravih Namazı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Enderun usulü teravih namazı geleneği yaşatılıyor.

11.06.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi tarafından Enderun usulü teravih namazı geleneği yaşatılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Enderun usulü teravih namazının Yükseliş Camisi İmam Hatibi Cabir Emre'nin kıldırıldığı bildirildi.

Namaz sonrası konuşan cami cemaati, Şehitkamil Belediyesi ve İlçe Müftülüğünce yapılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına yapılan hizmetin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren cami cemaati, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Cemaat, uygulamanın ileriki yıllarda da devam ettirilmesi dileğinde bulundu.

Belediyece Enderun usulü teravih namazı sonrası cami cemaatine meyan şerbeti ve lokum ikram edildi.

Enderun usülü teravih namazı

Enderun usulü teravih namazı iki şekilde kılınıyor. Birincisinde imam, müezzin topluluğunu makam geçkileri ile yönlendirirken, ikincisinde makamlar arasındaki geçkileri müezzinler sağlıyor. Fatiha'dan sonra okunan zamm-ı sureler gelişigüzel seçilmiyor.

Manalarına bakılarak tertip ediliyor, rahmet ayetleri, tesbih ayetleri ya da Hz. Muhammed (SAV)'den bahseden ayetler tercih ediliyor.

İlk on gündeki teravihlerde ramazan ayına ulaşmaktan duyulan sevinci anlatan ilahiler, ikinci on günde Allah'tan rahmet ve merhamet niyaz eden ilahiler, son on günde ise ramazan'ın uğurlanmasından duyulan hüzünlü ilahiler söyleniyor.

Türkiye'de musiki eğitimi almış müezzinlerin sayısı azalınca 1950'li yıllarda bu gelenek Türkiye'de tamamen terk edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Enderun Usulü Teravih Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement