Gaziantep'te 'Kamu, Stk ve Medya İşbirliği İçin Diyalog' Semineri - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 'Kamu, Stk ve Medya İşbirliği İçin Diyalog' Semineri

Gaziantep\'te \'Kamu, Stk ve Medya İşbirliği İçin Diyalog\' Semineri

Gaziantep'te, 2 gün sürecek 'Kamu, STK ve Medya İşbirliği için Diyalog' semineri başladı.

16.06.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, 2 gün sürecek 'Kamu, STK ve Medya İşbirliği için Diyalog' semineri başladı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Sivil Toplum Diyaloğu Programı' kapsamında İstanbul ve İzmir'den sonra Gaziantep'te bir otelde düzenlenen seminer, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak'ın başkanlığını yaptığı oturumla başladı. İlk oturumda 'Anlamak, Anlatmak ve Anlaşmak' üzerine yapılan tartışmaya Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülrezak Altun, gazeteci Zeynel Lüle ve yönetmen Andreas Treske katıldı.

Seminerde konuşan Ege Erkoçak, sivil toplum kuruluşlarının birbirlerinden faydalanması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Özellikle Cumhuriyet'in ilanından sonrasındaki en önemli çağdaşlaşma projesi olarak nitelendirdiğimiz AB'ye üyelik sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için bir araya gelmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin üyelik sürecinde birbirlerini tanımalarını ve karşılıklı iş birliğini artırmayı amaçlayan ve bakanlığımız tarafından 2008 yılından bu yana yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın 3'üncü dönemi 9 Temmuz 2014 tarihinde başladı. Türkiye ve Avrupa ilişkilerinde toplumların birbirlerine yönelik algılarını ve karşılıklı anlaşmaların artırılmasında etkin bir rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının, kamuoyunun görüşlerini şekillendiren medya kuruluşlarımızın ve katılım sürecinin esas ve temel aktörleri olan kamu personelinin katılımıyla gerçekleştiriyoruz." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Kamu, Stk ve Medya İşbirliği İçin Diyalog' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement