Gaziantep'te Mahir Eller Proje Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te Mahir Eller Proje Toplantısı Yapıldı

Gazaintep'te AB tarafından finanse edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığıyla yürütülen "Mahir Eller" projesi kapsamında, nitelikli çalışanla verimli üretimi teşvik etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

17.04.2019 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazaintep'te AB tarafından finanse edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığıyla yürütülen "Mahir Eller" projesi kapsamında, nitelikli çalışanla verimli üretimi teşvik etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin (MTAL) yetkilileri, Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) buluştu.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü'nün de bir konuşma yaptığı toplantıda, Mahir Eller Yerel Oda Koordinatörü Ali Cin, mesleki yeterlilik belgesi alan MTAL mezunlarının fark yarattığını ifade etti.

Cin, proje kapsamında bu belgeyi alan MTAL mezunlarının işverenlerle buluşacak ve iş bulmada bir adım öne geçeceğini aktardı.

"Mesleğini belgele, farkını ortaya koy" sloganıyla 12 ilde yürütülen Mahir Eller Projesi ile toplamda 30 bin kişiye ulaşılması planlanıyor. Proje ile bu kişilerin beceri haritasının çıkartılıp, mesleki yetkinliklerinin belirlenmesi ve 3 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te Mahir Eller Proje Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement