Gaziantep'te mezarlık ziyaretlerine 3 günlük koronavirüs kısıtlaması getirildi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te mezarlık ziyaretlerine 3 günlük koronavirüs kısıtlaması getirildi

Gaziantep'te, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında mezarlık ziyaretleri 3 gün süreyle yasaklandı. Ayrıca toplantıda, düğün salonlarının kameralarından da kurallara uyulup uyulmadığının denetleneceği belirtildi. Ayrıca Bakan Koca da, son 3 günde yoğun bakım sayısı oransal olarak en çok artan iller arasında Gaziantep'i de sıraladı.

27.07.2020 22:35  Güncelleme: 07:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığındaki koronavirüs salgını kapsamındaki sağlık değerlendirme toplantısı, Valilik Amfi Salonu'nda gerçekleştirildi. Gül, toplantıda alınan bazı kararlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Salgın hastalıktan dolayı Gaziantep'te perşembe, cuma, cumartesi mezarlık ziyareti yasaklanmıştır. Düğünler azami 2 saatle sınırlandırılmış olup, ayrıca kına, çeyiz gibi törenler yapılmayacaktır. Düğün salonlarının kameralarından da kurallara uyulup uyulmadığı denetlenecektir" ifadesine yer verdi.

BAKAN KOCA, GAZİANTEP'İ SIK SIK UYARIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün açıklanan vakaların ardından Gaziantep için uyarıda bulunmuştu. Bakan Koca paylaşımında, "Son 3 gün yoğun bakım sayısı oransal olarak en çok artan iller: İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır" ifadelerini kullanmıştı.

TOPLANTIYA PROTOKOL DE KATILDI

Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel de katıldı.

Gaziantep\'te mezarlık ziyaretlerine 3 günlük koronavirüs kısıtlaması getirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te mezarlık ziyaretlerine 3 günlük koronavirüs kısıtlaması getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Zabit : Abi vahim olan gurbetciler geldi fistik hasadi basladi 0 0 Yanıtla
  • Zenci: Cok sacma bir karar 0 0 Yanıtla

Advertisement