Belediyenin işlettiği taşocağının izinsiz çalışma yaptığını iddia eden Orman İşletme Şefi görevden alındı - Son Dakika
Güncel

Belediyenin işlettiği taşocağının izinsiz çalışma yaptığını iddia eden Orman İşletme Şefi görevden alındı

Belediyenin işlettiği taşocağının izinsiz çalışma yaptığını iddia eden Orman İşletme Şefi görevden alındı

Gaziantep'te orman işletme şefi olarak görev yapan Ümran Pınar, İslahiye Belediyesi'nin işlettiği taşocağının izinsiz çalışma yapıp ormana zarar verdiğini öne sürdü. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'a kadar gittiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu vurgulayan Pınar, kendisinden istenilenleri yapmadığı için görevden alındığını ifade etti.

10.08.2022 11:47  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye ilçesine orman işletme şefi olarak atanan Ümran Pınar, göreve gelir gelmez Sayıştay raporlarında geçen maden ocakları ile ilgili denetim yaptı. Pınar bölgede İslahiye Belediyesi'nin işlettiği bir taşocağının usulsüzlük yaptığı tespit etti. Taş ve kum ocaklarında limit aşımı yapıldığını ve ormana zarar verildiğini beyan eden Pınar, taşocağında ölçüm yapılması talimatını verdi.

Bu gelişmenin ardından yapılan çalışmaların izin ve ruhsat olmadan sürdürüldüğü iddia eden Pınar, savcılığa suç duyurusu yapmak üzere harekete geçince İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'ın kendisini çağırdığını öne sürdü.

BELEDİYE BAŞKANI İLE KONUŞMASINI AKTARDI

Pınar'ın suç duyurusundan yer alan ifadeler şu şekilde:

"Başkanın odasına gittiğimizde İslahiye kaymakamı da oradaydı. Onun da bana taşocağı ile uğraşmamam için telkinleri olmuştu. Başkan 'Kamu yararı var, ben orayı karayollarından protokolle aldım' dedi. Kendisine böyle bir yetkisinin olmadığını söyledim. Bölge müdür yardımcımız da yanımızdaydı. Sahayı boşaltmaları gerektiğini, yapılanın suç olduğunu başkana söyleyince, Başkan Vural; Şamil Tayyar'ı arayacağını; 'Beni hop oturtup hop kaldıracağını' söyledi."

GÖREVDEN ALINDI

Cumhuriyet Gazetesi'nden Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre; Ümran Pınar, Belediye Başkanı Vural'ın geri adım atmaması üzerine tüm yetkili makamları aradığını ancak destek bulamadığını belirtti. Hatta Orman bölge Müdürü Mustafa Koç ve işletme müdürü Veli Topçu'nun kendisinin işlem yapmaması için ikna etmeye uğraştıklarını belirtti. Son olarak 40 yaşındaki kadın Orman İşletme Şefi Ümran Pınar, müdürü Veli Topçu'nun yazılı emri ile görevinden alındı. Pınar, şimdi Orman Bakanlığı'nın konuya müdahil olmasını istiyor.

Ormanın katledilmesine izin vermeyen Orman İşletme Şefi Ümran Pınar görevden alındı

ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise şunları söyledi:

"Gaziantep'te AK Partili İslahiye belediyesinin ormanı tahrip ederek işlettiği taş ocağına karşı çıkan Orman müdürü Ümran Pınar görevden alınmış. Görevden alan ve aldıran yargılanacak. Ü. Pınar göreve iade edilecek. Korkma! Zafer yakın."

Son Dakika Güncel Belediyenin işlettiği taşocağının izinsiz çalışma yaptığını iddia eden Orman İşletme Şefi görevden alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • salih zeki kökel: İktidar tarafında değilseniz durum bu Allah’dan seçimlere az kaldı 6 2 Yanıtla

Advertisement